2019 Suzuki Jimny, özel egzoz sistemiyle Mercedes’e selam gönderiyor [Video]

21 Haziran 2019 22:00

Bağımsız bir geliştirici tarafından 2019 Suzuki Jimny için tasarlanan egzoz sistemi, sekiz silindirli motorların homurtusuna taş çıkartıyor.

Yavaş yavaş Türkiye pazarında da adından söz ettirmeye başlayan Jimny, ilk çıktığı andan itibaren modifiye projelerinin de merkezindeydi. Pek çok örneğine bizim de yer verdiğimiz bu projeler arasında aracın çehresini tamamen değiştiren kitlere de şahit olduk. Özellikle Land Rover Defender ve Mercedes G-Serisi gibi isimleri içerisine alanlar sıkı LOG takipçileri gibi bizim de hala aklımızda. Yeni jenerasyonun elde ettiği tasarım değişimiyle birlikte daha da fazla arzu nesnesi haline gelmesinin bir sonucu olan geliştirmelerden birisi daha radarımıza takıldı. Karakter olarak Mercedes G-Serisi’ne bürünmüş bir şekilde karşımıza çıkan Jimny, bu kez egzoz sistemindeki sesiyle kendinden büyüklere meydan okuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2019 Suzuki Jimny için AMG esintileri

Frequency Intelligent Exhaust tarafından geliştirilen özel egzoz sistemiyle karşımıza çıkan Jimny‘nin karakteri de oldukça dikkat çekiyor. Egzozların çift çıkış olarak yanlardan çıkış olarak verilmesiyle desteklenen bu genel karakteri, gözünüzü kapatıp sesi dinlediğinizde ayırt etmenin mümkün olmayacağını gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Araçta G-Serisi’nde karşımıza çıkan sekiz silindirli motordan ziyade 100 beygir güç üreten 1,5 litrelik bir motor olduğunu hatırladığımızda da sesin ne kadar etkileyici olduğunu bir kez daha anlayabiliyoruz. Hele ki G63 AMG için 577 beygirlik gücü kıyasa aldığımızda. Sözü daha fazla uzatmadan sizleri bu iştah kabartıcı videoyla baş başa bırakalım.

Video

Paylaş