25 bin dolarlık Tesla için yine iptal edildi haberleri geliyor

16 Nisan 2024 08:59

Elektrikli otomobil pazarının en büyük isimlerinden olan Tesla, bugün bir kez daha 25 bin dolarlık aracıyla gündemde yer alıyor.

Tesla dün büyük bir işten çıkarma ile gündeme geldi, 140 binden fazla çalışana sahip olan firmanın en az 14 bin çalışanıyla yollarını ayıracağı aktarıldı. Bunun hemen üstüne uzun zamandır beklenen 25 bin dolarlık, olası adıyla Model 2 de gündeme geldi. Kısa süre önce bu aracın iptal edildiği yönünde bazı haberler ortaya çıkmış ancak Elon Musk onları yalanlamıştı. Peki Model 2 geliyor mu yoksa iptal mi edildi? “NV9” kod adlı projenin son gelişmeler ışığında büyük bir erteleme gördüğü belirtiliyor, bu büyük ihtimalle yüzde 100’lük bir iptal anlamına ise gelmiyor. Ancak 25 bin dolarlık Tesla modeli son aşamada oldukça uzakta yer alıyor gibi görünüyor (2 sene beklenebilir). Tesla’nın şu an odak noktasını yakında tanıtılacak robotaksi projesine verdiği söyleniyor, şirket ucuz elektrikli kategorisini tamamen BYD’ye bırakmış gibi duruyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Firma geçtiğimiz hafta Tesla Model Y LR RWD modeliyle gündeme gelmişti. Sayfanın altındaki paylaşım ile görücüye çıkarılan Model Y LR RWD, firmanın resmi verisine göre 19-inç Gemini jantlar ile beraber 600 km’lik bir WLTP verisine sahip. En üstte 217 km/s hıza çıkabildiği söylenen bu tek motorlu Model Y, 14.9 kWh/100 km verisine sahip ve bu konuda kendi sınıfının en iyisi olarak öne çıkarılıyor. Aracın şu an sadece Avusturya, Çekya, Danimarka, Finlandiya, İsviçre, İspanya, Portekiz, Norveç, İsveç, İzlanda, İtalya, Yunanistan, Polonya, Slovenya, Romanya ve Macaristan‘da alınabileceği aktarılıyor. İleride Türkiye’de de satılması beklenen Model Y LR RWD, çok ciddi bir satış potansiyeli ortaya koyuyor.

Tesla haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Franky Zapata’dan yeni hava aracı

Paylaş