25 bin dolarlık Tesla (Model 2) gelecek ancak hemen değil

24 Nisan 2024 08:41

Elektrikli otomobil pazarının en büyük isimlerinden olan Tesla, bugün bir kez daha 25 bin dolarlık aracıyla gündemde yer alıyor.

Tesla geçtiğimiz hafta büyük bir işten çıkarma ile gündeme geldi, 140 binden fazla çalışana sahip olan firmanın en az 14 bin çalışanıyla yollarını ayıracağı aktarıldı. Bunun hemen üstüne uzun zamandır beklenen 25 bin dolarlık, olası adıyla Model 2 de gündeme gelmişti. Kısa süre önce bu aracın iptal edildiği yönünde bazı haberler ortaya çıkmış ancak Elon Musk onları yalanlamıştı. Peki Model 2 geliyor mu yoksa iptal mi edildi? Bazı kaynaklar “NV9” kod adlı projenin son gelişmeler ışığında büyük bir erteleme gördüğünü belirtmiş ancak araç iptal edilmedi demişti. Dün gece ilk çeyrek sonuçlarını açıklayan firma, direkt olarak Model 2 demedi ancak uygun fiyatlı aracın kesinlikle halen masada olduğunu resmen doğruladı. Bu doğrulama kapsamında aracın maalesef hiç ama hiç yakında olmadığı da netleştirildi. Resmi açıklamaya göre Model 2 ile ancak 2025’in ikinci yarısında ya da 2025’in sonunda tanışacağız. Aracın satışı ise yüksek ihtimalle ancak 2026 yılında başlayacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Firma geçtiğimiz hafta Tesla Model Y LR RWD modeliyle gündeme gelmişti. Sayfanın altındaki paylaşım ile görücüye çıkarılan Model Y LR RWD, firmanın resmi verisine göre 19-inç Gemini jantlar ile beraber 600 km’lik bir WLTP verisine sahip. En üstte 217 km/s hıza çıkabildiği söylenen bu tek motorlu Model Y, 14.9 kWh/100 km verisine sahip ve bu konuda kendi sınıfının en iyisi olarak öne çıkarılıyor. Aracın şu an sadece Avusturya, Çekya, Danimarka, Finlandiya, İsviçre, İspanya, Portekiz, Norveç, İsveç, İzlanda, İtalya, Yunanistan, Polonya, Slovenya, Romanya ve Macaristan‘da alınabileceği aktarılıyor.

Tesla haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Franky Zapata’dan yeni hava aracı

Paylaş