40 megapiksellik APS-C aynasız Fujifilm X-T5 tanıtıldı

02 Kasım 2022 17:15

Bugün fotoğraf makinesi pazarına bir seçenek daha eklendi. Beklenen aynasız fotoğraf makinesi Fujifilm X-T5 tanıtıldı.

Detaylarına aşağıdaki haberde yer verdiğimiz Canon imzalı fotoğraf makinesi sonrasında ses getiren Fujifilm X-T5, X-T4’ün üstüne dikkat çeken bir seçenek olarak karşımızda yer alıyor. Firmanın sevilen retro tasarım çizgisini devam ettiren ürün, 40 megapiksellik X-Trans BSI CMOS HR sensör üzerine kuruluyor. Mekanik perde ile saniyede 15 kare seri çekim yapabilen model, elbette fotoğraf yanında videoda da çekebiliyor.

Fuji tarafından yapılan açıklamaya göre aynasız sistem fotoğraf makinesi ile en üstte 6.2K çözünürlükte 30 fps video kayıt altına alınabiliyor. F-Log2, F-Log ve HLG opsiyonları olan ürün, istenirse dışarıya 6.2K çözünürlükte RAW video çıkarabiliyor. Bünyesinde iki adet UHS-II SD hafıza kartı yuvası olan Fujifilm X-T5, beş eksenli görüntü sabitleme sistemi ile elde yapılan çekimleri oldukça kolaylaştırıyor.

IBIS’ten güç alan özel çekim sistemi ile tam 160 megapiksellik fotoğraflar oluşturabilen X-T5, “yapay zekâ” temelli otomatik netleme sistemi ile objeleri algılayarak takip edebiliyor. Yerini aldığı modelden daha hassas otomatik netleme yapan gövde, hareketli ve dokunmatik bir LCD ekran ve yüksek kaliteli elektronik vizöre sahip.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İki farklı renkte gelen Fujifilm X-T5 için açıklanan yurt dışı gövde fiyatı 1.700 dolar seviyesinde yer alıyor. Bu modelin ileride Türkiye’de de resmi garantili olarak satılacağını belirtelim. Türkiye’de fiyat 34 bin TL civarında olabilir. Bu arada firma bugün 600 dolarlık X-Bayonet odaklı 30mm F2.8 1:1 macro lens modelini de tanıttı.

Fujifilm X-T5 yanında bu da ilginizi çekebilir: İnsansı robot Ameca ve yapabildikleri

Paylaş