Acer markası Predator imzalı bir elektrikli scooter tanıtıldı

10 Şubat 2024 10:43

Büyük bilgisayar üreticileri arasında yer alan Acer, bugün oyuna odaklanan Predator markası altındaki elektrikli scooter ile gündemde.

Acer Predator Extreme PES017 elektrikli scooter modeli, bugün karşımıza çıkan sürpriz ürünlerden oldu. Sadece şehir içi kullanımı değil arazi şartlarına da bir seviyeye kadar uygun olan scooter, 350-W (960-W maksimum) gücündeki bir elektrik motoru taşıyor ve 10-inç lastikler üzerinde yol alıyor. Çift süspansiyon sistemiyle konforlu bir yolculuk vadeden model, çıkarılabilir yapıdaki 36-V/10.5-Ah bataryasıyla 35 km kadar bir menzil sunuyor. 40 Nm tork getiren ve maksimum hızı yasal limitler kapsamında 25 km/s seviyesinde olan Predator Extreme PES017 elektrikli scooter modeli, LED ışıklar ile disk frenlerle donatılmış ve IPX5 sertifikasını da taşıyor. Önümüzdeki dönemde birçok pazara götürülecek model 1.299 euro fiyat etiketine sahip.

Acer bundan önce kendi elektrikli bisiklet modeli “ebii” ile ses getirmişti. Kısaca üzerinde geçersek hazırlanan bisiklet direkt olarak şehir içi kullanıma odaklanıyor ve ufak lastikleriyle kolay taşınabilir ve yönetilebilir görünüyor. Bir yapay zekâ temeli bulunan ve bu sayede kişilerin sürüş alışkanlıklarını analiz ederek öğrenebilen bisiklet, yol şartlarına uygun vitesi otomatik olarak seçebiliyor. Genel olarak oldukça fütüristik tasarlanan ebii, 16 kg‘lık ağırlığı ile birçok rakibinden daha hafif ve 25 km/s hıza kadar pedal desteği getiriyor.

Orta kısmında yer alan gövdesine oranla büyük pil paketiyle 110 km üstünde bir menzil getiren Acer elektrikli bisiklet, özel bir mobil uygulamaya sahip, bu uygulama üzerinden güzel koruma özellikleri sunuyor ve yerleşik aydınlatma sistemlerine aktarıldığı kadarıyla kaza önleme gerçekleştirebiliyor. Çıkarılabilir yapıdaki pili 2 saatin üzerinde tamamen doldurulabilen ürün, bunun dizüstü bilgisayar modellerinin şarj edilmesi için kullanılmasına da imkân tanıyor. Disk frenlerin eksik edilmediği ebii, çamurluk taşımıyor ancak akıllı telefon konulacak bir yere sahip.

Model için konuşan Acer Inc. Co-COO’su Jerry Kao “Yeni Acer ebii, teknoloji ve yenilikçi tasarım aracılığıyla sürdürülebilirlik taahhüdümüzü yerine getiriyor ve kullanıcıların hareket kabiliyetini ve deneyimlerini geliştirme arzumuzu daha da ileri taşıyor. İşe gidip gelirken rahat, güvenli ve daha çevreci seçenekler arayışında olan kullanıcılar, Acer ebii’nin yapay zekâ destekli asistanı ve yenilikçi güvenlik özellikleri daha uzağa, daha hızlı gitmelerini sağlıyor” demişti. Kao, sözlerine şöyle devam etmişti: “Acer’ın e-bisiklet pazarına girişi, MPS Energy’nin güç sistemi ve Xplova’nın bisiklet bilgisayarları gibi Acer iştiraklerinin çalışmalarını bir araya getiriyor. ebii’nin tasarımının temel taşını, bisikletin sayısız işlevini tek bir operasyon merkezinden çalıştıran ve yönlendiren akıllı araç kontrol kutusu oluşturuyor.”

Acer ebii elektrikli bisiklet modeli yanında bu da ilginizi çekebilir: Franky Zapata’dan yeni hava aracı

Paylaş