“Afazi” hastası Bruce Willis, Deepfake ile ekranlara geri dönecek

30 Eylül 2022 17:39

Deepfake teknolojisi ile harikalar yaratılmaya devam ediliyor. Bu sistemi bugün bir Bruce Willis haberi gündeme getirdi.

Güncelleme: Bruce Willis’in basın sözcüsü, ortaya çıkan bu tüm iddiayı yalanladı ve böyle bir durumun olmadığını belirtti. Konu halen net değil ancak ortada bir dijital kullanım anlaşması yok gibi görünüyor.

Tüm detaylarına ve en iyi bazı örneklerine burada yer verdiğimiz Deepfake, halen bilmeyenler için yapay zekâ ve makine öğrenme üzerinden çalışıyor ve temel olarak çok gerçekçi video montajlar yapılmasına imkân tanıyor. Photoshop üzerinde yapılan “fotomontaj” sürecini çok gerçekçi şekilde videolara getiren teknik, görüntü yanında ses üzerinde de değişiklik yapabiliyor. Bu sistem ile sesinizi çok gerçekçi şekilde başkasının sesi haline getirebiliyorsunuz.

Bruce Willis, ortaya çıktığı kadarıyla işte tam da bu altyapı için bir anlaşmaya imza attı. Kaçıranlar için dünyaca ünlü oyuncu “Afazi” hastalığına yakalandı. Afazi için şu açıklanıyor: “Afazi, beyin kanaması ya da inme (felç) gibi serebrovasküler rahatsızlıklar sonucu beynin konuşma bölümünde gelen hasara verilen isimdir. Beynin konuşma merkezinde oluşan bu hasar, bireylerde konuşma bozukluğu, algıda ve verilen cevaplarda tutarsızlık ve iletişim problemleri gibi sorunlar meydana getirir.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu hastalık yüzünden Bruce Willis şu an oyunculuk yapamıyor. Ancak yapılan anlaşma kapsamında Willis’in dijital ikizi farklı yerlerde ekranlara gelmeye devam edecek. Söylendiği kadarıyla bu dijital ikizi lisans anlaşması yapılan Deepcake” firması üretecek ve filmlerden reklamlara kadar birçok farklı yerde kullanacak. Bu altyapıda tüm rolü aşağıda görebileceğiniz gibi Willis’i andıran normal bir aktör üstlenecek, bu aktörün yüzü ve sesi çekimlerden sonra Willis’ten alınan veriler ile dijital ortamda değiştirilecek.

Aktarıldığı kadarıyla Deepcake firması Willis dışında bazı başka aktörlerle de görüşüyor. Aynı zamanda bazı aramızda olmayan ünlü isimlerin hayata / ekranlara yeniden döndürülmesi için de lisans görüşmelerinin olduğu belirtiliyor. Bu sistem hakkında konuşan Willis şunları aktarıyor: “Modern teknolojinin gelişiyle, başka bir kıtadayken bile çalışabiliyor ve çekimlere katılabiliyorum. Bu çok yeni ve ilginç bir deneyim.”

Deepfake sayesinde ciddi paralar kazanmaya devam edecek 67 yaşındaki isim, birçok farklı başka oyuncuya da örnek olacaktır. Söylendiği kadarıyla Arnold Schwarzenegger, Jim Carey ve Michelle Pfeiffer gibi isimlerin de dijital ikizleri bulunuyor.

Not: Kapak görselinde ve videoda Bruce Willis’in Deepfake versiyonu yer alıyor.

Bruce Willis ve Deepfake adımı yanında bu da ilginizi çekebilir: DJI imzalı yeni drone modeli

Paylaş