AirTag benzeri takip aksesuarı Huawei Tag tanıtıldı

04 Temmuz 2022 15:17

Çin merkezli teknoloji devi Huawei, daha önce bazı bilgileri gelen Apple AirTag benzeri takip aksesuarı Huawei Tag ile karşımızda.

Huawei’nin uzun süre önce aldığı marka kayıtları ile isimsel olarak gündeme gelen Huawei Tag, detaylarına aşağıdaki haberde verdiğimiz Nova 10 Pro ile beraber çok fazla öne çıkarılmadan lanse edildi. Bir yıldan fazladır pazarda olan Apple AirTag ve Samsung Galaxy SmartTag benzeri model, ufak boyutlu olduğundan cüzdan içerisine dahi konumlandırılabiliyor. Kişilerin cüzdan ya da çanta gibi aksesuarlarını kaybettiği zaman kolay şekilde bulması için hazırlanan ürün, sadece 6 gram ağırlığında ve 5.6mm kalınlık değerine sahip. Sadece Harmony OS 2.0 işletim sistemli cihazlar ile uyumlu olan yani Huawei ekosistemi dışına çıkarılmayan Huawei Tag takip aksesuarı, Huawei’nin kendi anonim “Find” ağını temele alıyor ve bünyesindeki hoparlör ile objelerin bulunması daha da kolaylaştırıyor.

Suya karşı dayanıklı olan ve bu konuda IP67 sertifikası bulunan ürün, gücünü tek bir CR2032 pilden alıyor ve bununla 1 yıl boyunca görevde kalabiliyor. Sadece beyaz renkte gelen ürünün tanesi 15 dolarlık bir yurt dışı fiyatına sahip. Ürünün dörtlü paketi ile 45 dolara satılıyor. Bu takip aksesuarının ileride Türkiye’de de satılması olası ancak henüz bunun kesin olmadığını belirtelim.

Firma bundan önce de Huawei S-TAG ile ses getirmişti. Kaçıranlar için S-TAG, çok hassas bir hareket takip cihazı. Bu ürün kıyafetler üzerine, ayakkabılara hatta bisiklet jantına takılabiliyor. Bünyesinde 9 eksenli bir algılama sensörü bulunan ürün, kişilerin ve bisikletlerin konumuna göre tüm hareketlerini hassas şekilde kayıt altına alıyor. Söylendiği kadarıyla 13 farklı parametreyi takip eden cihaz, 7,5 gram gibi düşük bir ağırlığa sahip ve 50 metreye kadar su geçirmiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Firmanın akıllı saatleri ve telefonları ile tam uyumlu olan ürün, istenirse bağlantı aparatından ayrı olarak da kullanılabiliyor ve tek şarjla 30 günlük bir kullanım getiriyor. Sadece bisiklet kullanımı için 36 saatlik pil ömrü verilen cihaz, Huawei’ye göre atletik performansı artırırken, sakatlanma riskini azaltıyor.

Huawei Tag yanında bu da ilginizi çekebilir: Çok ses getiren yarı insansı robot Ameca

Paylaş