AirTag rakibi “Huawei Tag” takip aksesuarı yakında tanıtılabilir

09 Mayıs 2022 15:02

ABD ambargosu altında faaliyet göstermeyi sürdüren Huawei, yakında karşımıza “Huawei Tag” takip aksesuarı ile çıkabilir.

Apple ve Samsung uzun zamandır birer takip aksesuarı satıyor. Geçtiğimiz yıl LetsGoDigital bu konuda Huawei tarafının da planlar yaptığını ortaya çıkarmıştı. Firmanın geçtiğimiz yıl kayıt altına aldığı S-Tag markası, tam olarak bir takip aksesuarına işaret ediyordu. Firmadan böyle bir ürün şimdiye kadar gelmedi. Ancak bu durum yakında değişebilir. Çünkü kısa süre önce Huawei’nin “Huawei Cloud” uygulamasında açık olarak Huawei Tag ibaresi göründü. Uygulamaya güncelleme ile beraber cihaz için destek eklendi. Gelen bilgilere göre bahsi geçen ürün UWB yani ultra-wideband altyapısı temel alıyor. Bu açıdan ürün Bluetooth’a oranla daha hassas şekilde çalışabilir ve yüksek ihtimalle AR temelinde konum bildirim yapabilir

Apple AirTag ve Samsung SmartTag modelleri Türkiye’de hatırı sayılır bir süredir satılıyor. Genel olarak aşırı fazla popüler olmayan ya da öne çıkamayan bu ürünler, kişilerin belirli eşyalarını takip etmesini ve geride bırakmasını önlüyor. Bu takip aksesuarları ile kişiler kaybettiklerini ürünleri de tespit edebiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Burada milyonlarca Samsung ve Apple müşterisi anonim olarak takip sürecine dahil ediliyor. Benzer yapıyı Huawei tarafının da kullanması olası durumda. Son aylarda bazı istenmeyen takip endişelerinin merkezinde yer alan takip aksesuarı alanında Tile firması da aktif olarak yer alıyor.

Not: Görsel temsilidir.

Huawei Tag yanında bu da ilginizi çekebilir: Çok ses getiren yarı insansı robot Ameca

Paylaş