AirTag gibi takip cihazları için Android’e bir uyarı sistemi ekleniyor

30 Mart 2022 20:15

Takip aksesuarı Apple AirTag iyi olduğu kadar kötü bir durum da ortaya çıkardı. İşte bu konuda Google da bir adım atıyor.

AirTag ve benzeri cihazlar maalesef amaçları dışında kullanılmaya başlandı. Kişiler bu cihazlar ile hırsızlık için otomobilleri ve taciz için insanları takip etmek için de kullanıyor. Bunun örnekleri ciddi şekilde artıyor ve bu durum oldukça endişe yaratıyor. Kötü niyetli kişiler gözlerine kestirdikleri insanların çantalarına, otomobillerine, bisikletlerine ya da kıyafetlerine Apple AirTag koyarak / gizleyerek yaşadıkları yeri öğreniyor. Bu ürkütücü ve kötü duruma karşı Apple’ın sunduğu güvenlik çözümleri bulunuyor. iPhone’larda “üzerinde / yanınızda sizin olmayan bir AirTag var” uyarısını veriliyor. Android tarafında ise bunun için Apple imzalı Tracker Detect uygulamasına ihtiyacınız bulunuyor. AirTag ile takip edilmekten kurtulmak için bu uygulama ile tarama yapmanız, bunu da endişeleriniz arasına eklemeniz gerekiyor.

İşte bu şu an uygulama temelinde çalışan uyarı altyapısı, bir sonraki Android sürümünde yerleşik olarak her takip cihazı için sunulabilir. Yapılan incelemelere göre Google, Android’e “tanınmayan cihaz uyarıları” isimli bir menü ekledi. Bunun henüz tam olarak nasıl çalışacağı bilinmiyor. Ancak sistem yüksek ihtimalle arka planda otomatik olarak çalışacak ve yakında tanınmayan bir Bluetooth temelli takip cihazı algıladığı zaman uyarı verecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu özellik için Google, Apple, Tile ve Samsung gibi takip cihazı üreten firmaların bir arada çalışabileceği düşünülüyor. Firmaların bunu mutlaka yapması gerekiyor çünkü süreçte yavaş yavaş kontrol kaybediliyor.

AirTag ve Android gelişmesi yanında bunlar da ilginizi çekebilir: Apple Mac Studio ve Studio Display

Paylaş