Alfa Romeo Milano merkezli ilginç durum: “Milano adında bir otomobil Polonya’da üretilemez!”

12 Nisan 2024 15:52

Efsane üreticinin yeni B-SUV modeli Alfa Romeo Milano, bugün gerçekten beklenmedik, oldukça ilginç bir gelişme ile gündemde.

Alfa Romeo Milano, İtalya Sanayi Bakanı Adolofo Urso tarafından yapılan açıklamaya göre direkt olarak “Milano” adını taşıdığı için İtalya dışında üretilemez. Bu aracı Polonya merkezli olarak üretme kararı alan şirket, söylendiği kadarıyla bunu yaparsa İtalya’da yasa dışı bir adım atmış olacak. Bu konuda Urso, Polonya’da Milano adında bir otomobil üretilemez. Yasal olarak tüketicileri yanıltacak işaretler veremezsiniz. Dolayısıyla Milano adlı bir otomobil İtalya’da üretilmelidir. Aksi takdirde İtalyan yasaları uyarınca izin verilmeyen yanıltıcı bir durum ortaya çıkar.” diyor ve bu gerçekten çok ilginç görünüyor. Bugün öğrendiğimiz kadarıyla İtalya’da, kulağa İtalyan gibi gelen isimlere sahip olan ancak aslında İtalyan olmayan ürünlere karşı bir yasa bulunuyor. Alfa Romeo’nun aracı İtalya’da üretmiyor olmasının arkasında ise söylendiği kadarıyla maliyet yer alıyor, aracın İtalya’da üretilmesi halinde 10 bin euro daha pahalı olacağı belirtiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Teknik olarak hatırlamak adına Tonale ve Stelvio altına konumlandırılan Milano için tamamen elektrikli Ellettrica, Ellettrica Veloce ve mild-hybrid Ibrida versiyonları sunulacak. En üstte yer alan Milano Ellettrica Veloce modeli için 237 beygirlik bir güç verisi açıklanıyor. Altta yer alan diğer elektrikli Ellettrica ise 154 beygirlik bir gücü sürücüsüne sunuyor.

54 kWh lityum-iyon batarya ile donatılan elektrikli sürümler, 410 km kadar bir menzil getiriyor ve 100 kW şarj desteğini taşıyor. 2025 yılında gelecek bilgisi verilen Mild-hybrid temelli Ibrida ise 1.2-litrelik üç silindirli 48V hybrid benzinli motor ve altı ileri eDCT otomatik şanzımana entegre 28 beygirlik elektrik motoruyla toplam 134 beygir güç sağlıyor. İleride Türkiye’de de satılacak Milano için açıklanan Avrupa başlangıç fiyatı ise 30 bin euro seviyesinde yer alıyor.

Alfa Romeo Milano yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş