AMD’den 35 milyar dolarlık dev satın alma

15 Şubat 2022 13:00

AMD dünyaca ünlü bir üreticiyi bünyesine kattı. Yaklaşık 2 yıl önce duyurusu yapılan satın alma tamamlandı. Daha önce yapılan açıklamada AMD’nin yonga üreticisi için 35 milyar doları gözden çıkardığı belirtilmişti. AMD’nin satın aldığı şirket olan Xilinx, yüksek performanslı ve uyarlanabilir bilgi işlem pazarının lider markası olarak öne çıkıyor.

İletişim, tüketim, savunma, otomotiv ve diğer alanlarda faaliyet gösteren Xilinx’in eski CEO’su  Victor Peng, yeni kurulan Uyarlanabilir ve Gömülü Bilgi İşlem Grubu’nun (AECG) başkanı olarak AMD’ye katılacak. Xilinx, FPGA’nın mucidi olarak tanınıyor. FPGA, tasarımcının ihtiyaç duyduğu mantık işlevlerini gerçekleştirme amacına yönelik olarak üretiliyor. Donanım devresi olan FPGA kart üzerinde de programlanabiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

AMD CEO’su konu hakkında açıklamada bulundu

AMD CEO’su Lisa Su, “Xilinx’in satın alınması birinci sınıf yetenek ile bir araya getirilmiş, son derece tamamlayıcı bir dizi ürün, müşteri ve pazarları bir araya getirerek endüstrinin yüksek performanslı ve uyarlanabilir bilgi işlem lideri olmamızı sağlayacak. Xilinx, AMD’nin sektördeki en güçlü, yüksek performanslı ve uyarlanabilir bilgi işlem çözümleri portföyünü sunmasını sağladığı gibi bulutta gördüğümüz yaklaşık 135 milyar dolarlık pazar fırsatından daha büyük bir pay elde etmesini ve endüstri lideri FPGA’lar, uyarlanabilir SoC’ler, AI motorları ve yazılım uzmanlığı sunmasına olanak sunacak” ifadelerinde bulundu.

İlginizi Çekebilir: Geleceğin robotlarını dans ederken izleyin

Paylaş