Apple adına Google tarafından depolanan toplam veri miktarı açıklandı

29 Haziran 2021 16:40

Dünyanın en değerli teknoloji şirketlerinden Apple, bulut depolama ve bulut temelli servisleri için Google’ın müşterileri arasında.

Apple, bulut hizmetleri ve servisleri için kendi sunucularını kullanıyor. Ancak bunlar milyonlarca müşterisi olan şirkete yetmiyor. İşte burada Google’ın bulut sistemlerinden de destek alınıyor.

Yeni ortaya çıkan verilere göre Apple’ın Google Cloud servisi harcamaları geçtiğimiz yıla oranla tam yüzde 50 oranında artmış durumda.

Söylendiği kadarıyla Apple’ın ve bağlı olarak kullanıcılarının Google Cloud servisinde tam 8 eksabayt verisi bulunuyor. 8 eksabayt verinin yıllık maliyeti ise teknoloji devine yaklaşık olarak 300 milyon dolarlık bir fatura çıkarıyor.

Şu an Google’ın bulut müşterisi konumunda yer alan en büyük ismin Apple olduğu da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Google’ın ikinci en büyük müşterisi ise TikTok‘un ana şirketi ByteDance. Google’ın ByteDance’ın 500 petabayt verisini bünyesinde barındırdığı aktarılıyor.

Google’ın bulut servislerinde yer alan her verinin şifreli olduğunu belirtmek gerekiyor. Bu verilere sadece Apple’ın erilebildiği özellikle aktarılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple, kısa süre önce bulut temelli iCloud+ servisi ile karşımıza çıkmıştı

Peki iCloud+ servisi neydi? Apple yeni servisi tam olarak şöyle açıklıyor:

“iCloud+, müşterilerin iCloud’da sevdikleri tüm özellikleri iCloud Private Relay (Gizli Aktarma), E-postamı Gizle ve genişletilmiş HomeKit Güvenli Video desteği gibi yeni premium özelliklerle hiçbir ek ücret olmadan bir araya getiriyor.”

Peki iCloud+ için fiyatlar ne kadar olacak? Halen spesifik Türkiye fiyatı verilmiş değil. Ancak yurt dışı fiyatları şöyle:

“iCloud+ tarifeleri: Bir adet HomeKit Güvenli Video kamera ile 50 GB (aylık 0,99 ABD doları), beş adede kadar HomeKit Güvenli Video kamera ile 200 GB (aylık 2,99 ABD doları) ve sınırsız sayıda HomeKit Güvenli Video kamera ile 2 TB (aylık 9,99 ABD doları)”

İlginizi Çekebilir

Türkiye ihtimalli Xiaomi Mi 11 Ultra’nın içindeki detaylara bakın

İlginizi Çekebilir

Gelin yeni nesil Windows, Windows 11’e yakından bakın

Paylaş