Apple Car otomobil projesinden geleceğe yönelik taze bilgiler geldi

08 Ocak 2021 01:22

Apple, bugün bir kez daha Apple Car otomobil projesi ile gündemde. Bu sefer Bloomberg bir açıklama yapmış durumda.

Apple, kısaca üstünden geçmek adına geçtiğimiz yıllarda kendi otomobil modelini geliştiriyor haberleriyle gündemde büyük ses getirmişti. Ancak daha sonra firmanın bir otomobil üretmediği, başka firmalara satmak adına bir sürücüsüz otomobil sistemi geliştirdiği aktarılmıştı. En son Reuters ise Apple’ın otonom sürüş özelliklerine sahip elektrikli otomobil modelini 2024 yılında üretmeye başlayacağını aktardı. 2024 yılında gelecek aracın “yeni” bir pil tasarımı / altyapısı kullanacağı söylenmiş, bunun masrafı azaltarak menzili artırdığı ve boyut konusunda avantaj getirdiği aktarılmıştı. Geçtiğimiz hafta ise Ming-Chi Kuo konuşmuş ve olası elektrikli otomobil için daha çok erken olduğunu söylemişti. Kuo, Apple’ın daha sürecin başında olduğunu ve 2025 hatta 2027 öncesinde çıkışın çok olası olmadığını belirtmişti.

Şimdi Bloomberg’den sağlam kaynak Mark Gurman konuştu. Gurman’a göre araç henüz çok ama çok erken seviyede yer alıyor. Apple araç üzerinde çalışıyor ancak çıkış için en az daha 5 ila 7 yıl arasında bir zaman bulunuyor. Projeyi halen hem otonom bir elektrikli otomobil hem de başka firmalara satmak adına otonom kontrol sistemi etrafında geliştirdiği dile getirilenler arasında olan Apple, ilk model için otomobil konusunda çok tecrübeli birçok isim ile çalışıyor. Hatta Gurman burada proje ekibinin başındaki 11 önemli ismi net şekilde paylaşıyor. Bu isimlerin şu an pandemi nedeniyle evden çalıştığı dahi verilen bilgiler arasında dikkat çekiyor.

Aracının sürücülerin fiziksel etkileşimine olabilecek en az seviyede ihtiyaç duymasını isteyen yani seviye 5 otonom hedefleyen teknoloji devi, Apple Car için bu bağlamda geleceğin kokpit tasarımlarını da geliştiriyor. Firma hepsine ek olarak otonom sürüş için yapay zeka odaklı özel otomobil işlemcisi de tasarlıyor.  Biliyorsunuz Apple işlemci konusunda şu an dünyanın en iyileri arasında yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple Car hemen hayatımıza girmeyecek

Daha önce de söylediğimiz gibi verilen ileri tarihler Apple’ın ilk otomobili için gerçekten daha mantıklı görünüyor. Çünkü otomobil üretmek kolay değil ve Apple’ın bu döneme hazır olmadığı açık olarak biliniyor. Firma geleceğe yönelik bir yatırım içerisinde bulunuyor. Zamanında Tesla’yı alma şansı olan ancak almayan Tim Cook yönetimindeki Apple, şimdilik otomobil pazarının dışında yer almaya devam edecek gibi görünüyor. Ancak 10 sene sonra bambaşka bir ürün gamına sahip bir Apple karşımıza çıkabilir.

Not: Görsel temsilidir.

İlginizi Çekebilir

Firmanın en yeni kablosuz kulaklık modeli

Paylaş