Apple CEO’su Tim Cook, milyarderler kulübüne giriş yaptı

11 Ağustos 2020 11:35

Apple CEO’su Tim Cook, teknoloji devi şirkette sahibi olduğu hisseler üzerinden ilk defa milyarderler kulübüne giriş yaptı. İşte detaylar;

Tim Cook, dünyanın en değerli teknoloji şirketi Apple‘ın Steve Jobs aramızdan ayrıldığından bu yana CEO’luk görevini üstleniyor. Açıklandığı kadarıyla Apple’da 850 bine yakın hissesi bulunan Cook, Apple’ın hisselerindeki son artışlar ile beraber kişisel servetini 1 milyar doların üzerine çıkardı. Bu sayede birçok farklı alandan ismin yer aldığı “milyarderler kulübüne” giriş yapan Cook, milyarderler listesinin şirket sahibi olmayan isimleri arasında yer alıyor. Apple hisseleri ve başarıları üzerinden aldığı hisse ödülleriyle bağlantılı olarak serveti ilerleyen dönemde daha da artacaktır denilen Tim Cook, teknoloji devinin başında kalmaya da devam edecek gibi görünüyor. Cook yönetiminde Apple’ın gücü ve değeri gerçekten oldukça artmış durumda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tim Cook servetini oldukça artırdı ancak teknoloji tarafının en zengini çok açık arayla Jeff Bezos

Jeff Bezos, gelen son bilgilere göre şu an tam 189 milyar dolarlık bir servete sahip. Bununla dünyanın en zengin insanı konumunda olan ve bu konuda en yakın rakibi Bill Gates‘i (118 milyar dolarlık serveti bulunuyor)  ciddi şekilde geride bırakan Bezos, geçtiğimiz haftalarda Amazon hisselerinin yükselmesiyle birlikte servetine sadece 24 saat içerisinde tam 13 milyar dolar eklemişti. Söylendiği kadarıyla bu akıl almaz rakam Milyarderler Endeksi’nin düzenlenmeye başladığı 2012’den beri bir günde kazanılan en çok para olarak tarihe geçti. Bezos’un tahminlere göre 2026 yılında dolar trilyoneri olan ilk ABD’li olması da bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

Mercedes Benz’in yüz güldüren reklam serisi

Paylaş