Apple’ı hackleyerek 1 TB’lık veri çalan 16 yaşındaki gencin cezası belli oldu

27 Eylül 2018 16:30

16 yaşındaki Avustralyalı gencin Apple sistemlerini hackleyerek 1 TB’ya yakın veri çalmasının ardından genç hackerın cezası belli oldu.

Geçtiğimiz ay Avusturalyalı bir lise öğrencisinin Apple serverlarını hacklediği ortaya çıkmıştı. 90 GB’lık “güvenlikli veri” indirdiği düşünülen gencin soruşturması ise tamamlandı. Suçu işlediği sırada reşit olmadığı için ismi paylaşılmayan gencin, soruşturma sonucu 90 GB değil, 1 TB’a yakın veri elde ettiği belirtiliyor. Bloomberg‘in haberine göre 8 aylık cezaya çarptırılan gence denetimli serbestlik verildi. Şartlı tahliyeden yararlanan gencin ele geçirdiği 1 TB’lık veri ise Apple kullanıcıları için hayli tedirgin edici. Apple bu konuda açıklamada bulunarak kullanıcıların telaşlanmasına gerek olmadığını kaydetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kişisel verileri içermiyor

Genç hackerın 1 TB’lık vurgununun kişisel verileri içermediğini kaydeden Apple, kullanıcı mahremiyetini koruduğunun altını çiziyor. Mahremiyet korunumuyla ünlü olan Apple’ın böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için daha sıkı önlemler alacağı kaydediliyor. Firmanın serverlarından indirilen “hassas” bilgilerin ne olduğu ise elbette açıklanmadı. Ancak içeriğin yeniden güvenlik altına alındığı belirtiliyor.

Yakın zamanda yeni iPhone modellerini tanıtan Apple, yeni saatiyle de kullanıcıların en özel sağlık verilerini dahi elde edebiliyor. Şirketin kişilerin özel verilerine olan erişim gücü bu tarz olayların tehlikeli sonuçları da olabileceği anlamına geliyor.

İlginizi çekebilir

Apple Watch Series 4 tanıtımı

Paylaş