Apple’ın “logo benzerliği” üzerinden attığı anlam verilemeyen adım

10 Ağustos 2020 16:43

Teknoloji devi Apple bu sefer oldukça garip bir haberle gündemde yer alıyor. Firma logo benzerliği üstünden ufak bir şirketin başını ağrıtıyor.

Apple dünyanın en değerli teknoloji firmalarından. Bu açıdan dev şirket sürekli olarak birçok yasal konuda gündeme geliyor. Şimdi gündem olan konu ise son dönemdeki açık ara en garip hamlelerden birisi konumunda. Aktarıldığı kadarıyla Apple, Prepear isimli uygulamanın geliştiricisine yukarıda gördüğünüz yeşil renkli logo kendi logolarına çok benzediği için bir yasal bir itiraz bildirimde bulundu. Teknoloji devi geliştirici firmanın uygulamasında bu logoyu kullanmasını istemiyor ve bu da gerçekten çok ama çok anlamsız görünüyor. Logo’nun Apple’ın logosuyla açık şekilde bir benzerliği bulunmuyor. Sonuçta Apple’ın logosu da dünyanın en farklı ya da özel logosu konumunda yer almıyor. Bu durum hakkında kendilerine yardımcı olunmasını isteyen Prepear geliştiricisi, eğer yasal süreç Apple’ın lehine sonuçlanırsa logosunu değiştirmek zorunda kalacak gibi görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple şu sıralar iPhone 12 ailesi üzerinde çalışıyor

Yeni ailede dört farklı model yer alıyor. Ortaya çıktığı kadarıyla yeni ailede kişilerin 5G’li iPhone 12’ye ulaşmak için en az 649 dolar vermesi gerekecek. 12 Max modeline Apple’ın 749 dolar isteyeceği aktarılıyor. “Pro” modellerin başlangıcını yapan iPhone 12 Pro ise 999 dolardan başlayacak deniyor. En üstteki dev model 12 Pro Max ise 1.099 dolar başlangıç fiyatına sahip olacak. Modellerin normalde biraz daha geç satışa çıkacağını belirtelim.

İlginizi Çekebilir

Xiaomi’nin yeni arayüzü MIUI 12 ile tanışın

Paylaş