MicroLED’li Apple Watch hakkında son bilgiler

10 Ağustos 2020 16:30

Bu yıl piyasaya sürülecek Apple Watch Series 6 için geri sayım başladı. Bu yılki modelde OLED ekran kullanılacağı belirtilen Apple’ın önümüzdeki yılki modelde microLED ekran teknolojisine geçeceği ifade ediliyor.

Tayvanlı LED üreticisi Epistar’ın başkanı MicroLED ekranlarla ilgili açıklamada bulundu. Epistar yönetim kurulu başkanı Lee Biing-jye’ye göre, yeni ekran teknolojisinden ilk etapta akıllı saatler faydalanacak. Daha sonrasında bu teknolojinin tabletlere ve akıllı telefonlara da geleceğini belirten Lee Biing-jye, microLED teknolojisinde yaşadıkları sorunların üstesinden geldiklerini ve yakın gelecekte bu teknolojinin kullanılacağını ifade etti. Apple’ın gelecekteki iPhone’lar, iPad’ler, MacBook’lar ve diğer cihazlardaki microLED ekranları üretmek üzere Tayvan’daki MicroLED fabrikasına 330 milyon dolar yatırım yaptığı biliniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple Watch modeline gelmesi beklenen MicroLED ekran teknolojisinin sunduğu avantajlar

MicroLED ekranların LCD ve OLED ekranlara göre daha ince ve enerji açısından daha verimli olduğu belirtiliyor. Örneğin, MicroLED ekranların güç tüketiminin LCD ekranların yalnızca onda biri olduğu söyleniyor. Ayrıca bu teknolojinin renk doygunluğunun OLED’e yakın olduğu da ifade ediliyor. Bu teknoloji aynı zamanda yüksek parlaklık, yüksek dinamik aralığı ve daha geniş renk gamı sunuyor. Daha geniş görüntüleme açısı da sunan microLED ekranlar düşük güç tüketimiyle de dikkat çekiyor.

İlginizi Çekebilir

Android dünyasına Xbox oyunlarını getiren servis

Paylaş