Apple, iPhone tarafında ters kablosuz şarjın fişini çekmedi

06 Şubat 2023 21:13

Teknoloji devi Apple, iPhone tarafında ters kablosuz şarjın fişini çekmemiş görünüyor. Firma bu konuda çalışmalarına devam ediyor.

Paylaşılan yeni habere göre Apple, iPhone tarafına ters kablosuz şarj getirmek adına halen aktif olarak çalışıyor. Firmanın bu teknolojiyi iPhone 14 Pro serisiyle beraber kullanıma sunmak istediği ancak teknolojiyi tam olarak yetiştiremediği gelen yeni bilgiler arasında yer alıyor. Bu teknoloji çıktığı zaman kişiler iPhone’larının arkasında başka bir iPhone’u ya da örneğin bir AirPods kablosuz kulaklığı şarj edebilecek. Artık eylül ayında gelecek iPhone 15’lere kaldığı düşünülen ancak bu da kesin olmayan sistem, Android dünyasında gerçekten çok uzun zamandır yer alıyor. Apple içerisinde “bilateral wireless charging” olarak geçen sistem, aslında iPhone’larda iPhone 12’lerden bu yana donanımsal olarak destekleniyor. Ancak Apple çok garip şekilde bu teknolojiyi tam olarak kullanılabilir hale getiremiyor. Firma bu sisteme gereken önceliği bir türlü vermiyor gibi görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Gelecek iPhone’lar için bu aralar sık sık yeni bilgiler geliyor. Örneğin 15, 15 Plus, 15 Pro ve 15 Ultra isimlerine sahip dört farklı telefondan oluşacak iPhone 15 ailesi, geçtiğimiz hafta ortak olarak “Wi-Fi 6E” teknolojisi ile karşımıza çıkabilir haberiyle ses getirmişti. Daha sonra yapılan sızıntılar ise teknolojinin aileye geleceğini hemen hemen kesinleştirdi. Ancak kaynaklar artık Wi-Fi 6E desteğinin sadece üst seviye Pro ve Ultra modellerine özel olacağını iddia ediyor.

Apple bildiğimiz kadarıyla yeni ailede alt ile üst seviye arasındaki teknik farkı açmak istiyor, bu açıdan yapılan Wi-Fi 6E odaklı yeni sızıntılar yüzde 99 ihtimalle doğruyu yansıtıyor. Yeni nesil iPad Pro’larda ve Mac’lerde de kullanılan bu teknoloji sayesinde telefonlar eskiye oranla daha iyi bir kablosuz bağlantı deneyimi sunacaklar. “Wi-Fi 6E” teknolojisini Apple kendisi şöyle aktarıyor: “Wi-Fi 6E, desteklenen aygıtlarda daha hızlı ve daha güvenilir kablosuz bağlantılar sağlamak için 6 GHz kablosuz bandını kullanır.” 

Wi-Fi 6, 2.4 GHz ve 5 GHz bantlarında çalışırken, Wi-Fi 6E bunlara ek olarak 6 GHz bandına çıkıyor ve böylece daha yüksek kablosuz bağlantı hızları, daha düşük gecikme süresi ve daha az sinyal paraziti getiriyor. Bu avantajlardan yararlanmak için cihazların TP-Link, Asus ve Netgear gibi markalardan hali hazırda satın alınabilen bir Wi-Fi 6E yönlendiriciye bağlanması gerekiyor.

iPhone detayları yanında bu da ilginizi çekebilir: Franky Zapata’dan yeni hava aracı

Paylaş