Apple, iPhone üstünden çıplak fotoğrafları sızdırılan kişiye milyon dolar ödeme yapmış

07 Haziran 2021 19:54

Teknoloji devi Apple bugün gündemden düşmüyor. Bugün yeni ortaya çıkan bir olay ses getirmiş durumda. Bunun arkasında bir iPhone sızıntısı yer alıyor.

Apple, ortaya çıktığı kadarıyla 2016 yılında yaşanan kötü bir olay yüzünden 21 yaşındaki iPhone sahibi kadına milyon dolar ödeme yapmak zorunda kalmış.

21 yaşındaki bu ABD’li kişi, elindeki iPhone modeli bozulunca Pegatron Technology Service isimli bir servis merkezine tamir için göndermiş.

İşte buradaki servis çalışanları, telefonu düzelttikten sonra cihazın içerisinde buldukları kullanıcıya ait çıplak fotoğraflar ve bazı özel videoları Facebook’a yüklemiş. Hem de bu iPhone’un sahibinin kendi Facebook hesabına.

Tahmin edersiniz bu durum sonrasında büyük sorunlar ortaya çıkmış ve devamında da bir yasal bir süreç başlamış. Mahkeme sonucunda ise Apple, fotoğrafları / videoları sızdırılan kullanıcıya birkaç milyon dolar ödeme yapmış.

Burada tam rakam verilmiyor ancak avukatların Apple’dan 5 milyon dolar istediği aktarılıyor. Burada yüksek ihtimalle bir orta yol bulundu ve 3 milyon dolar gibi büyük sayılacak bir ödeme yapıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sadece Apple ve iPhone tarafı için değil, tamire giden her telefon için böyle bir risk bulunuyor

Elbette telefonların içerisindeki içeriklere bakmak, bunlara ulaşmak yasal olarak yasak. Güncel güvenlik sistemleriyle bu durum eskiye oranla daha zor ancak her zaman kötü niyetli kişiler bulunuyor.

Eğer cihazlarınızda çok hassas içerikler varsa, tamire göndermeden önce iyi düşünmekte fayda var. Çünkü buna benzer olayların daha önce de sık sık yaşandığını belirtelim.

Not: Görsel temsilidir

İlginizi Çekebilir

OPPO’nun dikkat çeken kablosuz şarj teknolojisi

Paylaş