Apple Watch Black Unity spor kordon Türkiye’de de satışa çıkıyor

01 Şubat 2021 18:00

Teknoloji devi Apple, yurt dışında satışa başladığı Apple Watch Black Unity spor kordon modelini Türkiye’de de satışa çıkarıyor.

Bu kordon modelinin gündeme gelmesinin arkasında elbette önemli bir detay yer alıyor. Bu konuda Apple’ın resmi açıklaması tam olarak şöyle: “Black Unity Spor Kordon, Afrika Diyasporası arasındaki birlik ve beraberliğin sembolü olan Pan-Afrika bayrağından ilham alınarak tasarlandı. Bu bayrak, daha eşitlikçi bir dünya vizyonuyla bugün hala devam eden zorlukları ve onur kırıcı durumları ortadan kaldırma kararlılığımızı yönlendiren nesillerce kadın ve erkeğin fedakarlıklarını temsil ediyor. Yüksek performanslı özel bir floroelastomerden üretilen Spor Kordon dayanıklılığına rağmen şaşırtıcı bir şekilde yumuşak ve tokasındaki pim mekanizmasında lazerle yazılmış şu mesaj yer alıyor: Truth. Power. Solidarity. (Hakikat. Güç. Dayanışma.)”

Bu arada Apple ırksal eşitliği ve adaleti geliştirmeyi amaçlayan şu kuruluşları destekliyor:

Tides Foundation aracılığıyla Black Lives Matter Support Fund

Black Lives Matter hareketi adaleti sağlamayı amaçlayan kampanyaları destekliyor, şiddet hareketlerine karşı mücadele ederek önlemler geliştiriyor ve Siyahi hayal gücü ve inovasyonu için alan yaratıyor.

European Network Against Racism

Tüm Avrupa’yı kapsayan bir ırkçılıkla mücadele ağı olan ENAR, Avrupa’da ırkçılıkla mücadele hareketinin sözcüsüdür.

International Institute on Race, Equality and Human Rights

Enstitü, ayrımcılığa maruz kalan marjinalleştirilmiş ve savunmasız kişilerin insan haklarını savunmak için çalışıyor.

Leadership Conference Education Fund

Leadership Conference Education Fund, ABD’de yurttaşlık ve insan haklarını savunup koruyor ve taraftarlarını desteklemek ve harekete geçirmek için kamuoyuna yönelik eğitim kampanyaları yürütüyor.

NAACP Legal Defense and Educational Fund, Inc. (LDF)

LDF, tüm Amerikalılar için eşitlik vaadini gerçekleştirmek üzere demokrasiyi genişletmek, eşitsizlikleri gidermek ve ırksal adaleti sağlamak için gereken yapısal değişiklikleri hedefliyor.

Souls Grown Deep

Bu ortaklık, Afrika kökenli Amerikalı sanatçıların çalışmalarını teşvik etmek ve ekonomik gelişmeye, ırksal ve sosyal adalete ve eğitim yoluyla ilerlemeye katkıda bulunarak topluluklarını desteklemek amacıyla kuruldu. Bu Apple’ın, başta Siyahi topluluğu olmak üzere renkli toplulukların önündeki sistemsel engellere karşı çıkma girişiminin sadece küçük bir parçası.

Apple Watch Black Unity spor kordon için açıklanan 40 mm ve 44 mm fiyatı ortak olarak 399 TL seviyesinde yer alıyor. Ürünün Türkiye’de çok yakında elde edilebilir hale gelmesi bekleniyor. Bu kılıf ile eşleşen bir Unity saat kardanı da bulunuyor.

Apple Watch Series 7 ile çok büyük bir sağlık özelliği gelebilir

Biliyorsunuz diyabet hastaları sürekli olarak kan şekerlerini ölçmek ve bunun için de parmaklarına kan için delik açmak zorunda kalıyor. Sürecin değişmesini uzun süredir isteniyor ve kan şekeri ölçümünün direkt olarak akıllı saatlere gelmesi sürekli olarak talep ediliyor. İşte bu durum yakında gerçek olabilir. Söylendiği kadarıyla Apple ve Samsung süreçte aktif olarak çalışıyor. Burada yaz sonunda gelecek Apple Watch Series 7 ve Samsung Galaxy Watch 3 akıllı saatlerin kan şekerini ölçebileceği iddia ediliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İki şirketin de farklı yöntemler üzerinde çalıştığı ve ilk çıkışı Samsung’un yapacağı gelen bilgiler arasında yer alıyor. Samsung burada “Raman spectroscopy” isimli bir teknik kullanıyor. Bu özelliğin saatlere eklendikten hemen sonra kullanılmayacağını da belirtmek gerekiyor. Özelliğin aktif edilmesi için her ülkede izinlerin alınması gerekiyor. Çünkü kan şekerine bağlı olarak insülin yapılıyor ve burada ölüm olmaması için yüzde 100’e yakın doğruluk gerekiyor.

İlginizi Çekebilir

Çok ses getiren portatif yazıcı

Paylaş