Apple Watch’lar için Android desteği tam üç yıl boyunca masada tutulmuş

22 Mart 2024 11:37

Resmi olarak açıklandığı kadarıyla Apple Watch’lar için halen gelmeyen Android desteği tam üç yıl boyunca masada tutulmuş.

ABD Adalet Bakanlığı dün Apple şirketine büyük bir dava açtı. Eğer kaçırdıysanız Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı bu davayı, Apple’ın müşterileri ekosistemine kilitleyerek ve rakip servislerin deneyimini kötüleştirerek akıllı telefon pazarında yasadışı bir tekel oluşturduğunu iddia ederek açtı. Apple’ın kapalı ekosistem yapısının, iMessage’ın Android tarafında olmamasının ve diğer benzer durumların yani Apple’ı Apple yapan ve çoğu zaman tepki çeken sınırlamaların illegal bir tekel oluşturduğunu düşünen ABD Adalet Bakanlığı, şirketi rakiplerin iPhone özelliklerine (Aynı zamanda Apple Watch özelliklerine ya da “Pay” gibi servislere) erişimini kısıtlamakla da suçluyor. Teknoloji devi ise açılan davada kendilerini güçlü bir şekilde savunacaklarını belirtti ve atılan adım için, “Bu dava kim olduğumuzu ve ürünlerimizi rekabetin yoğun olduğu pazarlarda farklı kılan tüm ilkeleri tehdit ediyor” dedi. İşte konuda sürpriz bir açıklama yapan Apple, “Watch” modellerinin Android telefonlarla tam uyumlu olması planını tam üç yıl boyunca masada tuttuğunu ancak daha sonra bundan vazgeçtiğini belirtiyor. Firmaya göre bu süreçte bazı teknik limitasyonlar ortaya çıkmış, bunlar yazılım temelinde aşılamayınca da süreç sona erdirilmiş.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ABD Adalet Bakanlığı bu konuda firmaya yönelik olarak şu eleştiriyi yöneltiyor: “Firmanın akıllı saatleri yalnızca iPhone modelleri ile uyumlu olarak çalışıyor. Bu nedenle Apple Watch satın alanların ileride bir Android telefon modeli satın alması maliyetli hale geliyor. Çünkü bunu yapmak için kullanıcının pahalı Apple Watch’unu bırakıp Android uyumlu yeni bir akıllı saat satın alması da gerekiyor.”

Apple haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Sony’den yeni PS5 oyun kumandası

Paylaş