Aston Martin’den lükse yeni boyut kazandıran denizaltı

03 Mayıs 2018 20:30

Piyasaya sürdüğü spor otomobilleriyle gönlümüzde taht kuran Aston Martin, geçtiğimiz eylül ayında ortaya çıkan denizaltısının detaylarını paylaştı. İngiliz üretici Triton Submarines LLC ile iş birliğinde geliştirilen denizaltı, denizlerin Aston’u olarak sınıflandırılacak kadar hızlı.

James Bond’un yeni oyuncağı olmaya aday denizaltı, 500 metre derinliğe kadar dalış yapabiliyor. Saatte 10 kilometre hız yapabilen denizaltının mühendislik harikası olduğunu belirtelim. Triton’un şu anda piyasada satılan denizaltısı saatte 6 kilometre hıza ulaştığını söyleyelim. Neptün Projesi olarak adlandırılan denizaltı, pilot ve iki yolcu olmak üzere toplamda 3 kişilik oturma düzenine sahip. Kabin tasarımına bakıldığında ise Aston Martin’in otomobillerinden görmeye alışık olduğumuz tasarım bizi karşılıyor.

Spor otomobillerinde olduğu gibi karbon fiber ve deri malzemelerinin tercih edildiği denizaltı, sipariş üzerine 3 adet tasarımla geliyor. Müşteriler için pek tabii özel tasarımlar da sunuluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

12 saate varan güç sunan 30 kWh’lık bataryayı bünyesinde barındıran denizaltı

Aston Martin otomobillerini şekillendiren tasarım ve mühendislik izleri taşıyan denizaltının ilk üretim modeli bu yıl bitmeden ortaya çıkacak. Halen konsept aşamasında olan denizaltının fiyatı ise 3 milyon dolar.

Paylaş