Bir ilke imza atan Wi-Fi 7’li yönlendirici: ASUS RT-BE88U

08 Nisan 2024 19:00

ASUS, toplamda 34 Gbps’ye kadar kablolu ağ kapasitesi sunan dünyanın ilk Wi-Fi 7 router’ını tanıttı. ASUS RT-BE88U, 10 Gbps LAN/WAN portu, bir adet 10 Gbps LAN/WAN SFP+ portu ve dört adet 2.5 Gbps portu gibi bağlantı özellikleriyle dikkat çekiyor.

ASUS RT-BE88U ayrıca, 7.200 Mbps’ye kadar son teknoloji Wi-Fi 7 ağ bağlantısı sunarak, uyumlu cihazlara 4K-QAM ve çift bantlı Multi-Link Operation’ın üstün veri hızlarını getiriyor. 4K-QAM, sinyalleri daha sıkı paketleyerek hızları artırıyor, bu da bant genişliği verimliliğini artırıyor. Veri hızları  Wi-Fi 6 ile kıyasladığığında yüzde 20’ye kadar daha yüksek bir performnas elde edilebiliyor. Bu arada, çift bantlı Multi-Link Operation (MLO), bir Wi-Fi 7 cihazının hem 2,4 GHz hem de 5 GHz ağlarına bağlanmasını sağlayarak verimliliği artırıyor ve gecikmeyi en aza indiriyor. Cihazda birden fazla WAN’ı otomatik olarak algılama ve destekleme özelliği bulunuyor. Eğer bir kullanıcı sadece geleneksel, güvenli bir ağ istiyorsa Trend Micro™ tarafından desteklenen AiProtection Pro’yu herhangi bir zamanda açıp cihazı web kamerasını ele geçirme, web sitesi kimlik avı veya fidye yazılımı gibi siber tehditlere karşı korumaya alabiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ASUS RT-BE88U yönlendiricinin fiyatı açıklandı mı?

Ağ yapılandırmasına bağlı olarak, RT-BE88U’da dokuz adede kadar LAN portundan yararlanılabiliyor. Guest Network Pro özelliği de, bir ağı IoT, VPN’ler ve çocukların güvenli kullanımı için bölümlere hızla ayırabiliyor. Dört çekirdekli işlemciyi bünyesinde barındıran yönlendiricini Türkiye’deki fiyatı ise henüz açıklanmadı.

İlginizi çekebilir: Xiaomi imzalı robot köpek CyberDog ile tanışın

Paylaş