Avengers Endgame finalindeki yaşlı Captain America gerçek yaşı

16 Aralık 2019 21:30

Avengers Endgame filminin sonunda geçmişe dönüp kendi zamanında yaşamayı tercih eden bir Captain America gördük. Günümüzdeki yaşlı Steve Rogers‘ın kaç yaşında olduğu ise izleyicilerin zihnindeki büyük soru işaretlerinden biriydi. Artık bu sorunun yanıtını net olarak biliyoruz.

Kısaca bahsetmemiz gerekirse, Captain America’nın sonsuzluk taşlarını yerine bırakma macerası ait olduğu zamana geri dönmesiyle sonuçlandı. Onun finaldeki hali ise Marvel çizgi romanlarında da gördüğümüz gibi oldukça yaşlıydı. Kahramanlığa devam edemeyeceği belli olan Steve Rogers, kalkanını Sam Wilson’a devretti ve resmen emekliye ayrıldı. Geçtiğimiz eylül ayında Avengers Endgame’in finalindeki Captain America ‘nın kaç yaşında olduğuna dair tahminlerimizi sizinle paylaşmıştık. Kalkanını Sam Wilson’a devreden Steve’in 106 yaşında olduğunu ortaya çıkmıştı. Bu bilginin kaynağı ise WIRED tarafından paylaşılan görsel efektler videosunda yer alıyordu. Captain America’nın nasıl yaşlandırıldığını öğrendiğimiz videoda ekibin onu 106 yaşında gibi göstermeye çabaladığı bilgisi yer alıyordu. Ancak bu bilginin doğru olmadığı ortaya çıktı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Captain America kaç yaşında?

Christopher Markus ve Stephen McFeely tarafından kaleme alınan Avengers Endgame senaryosunda Steve Rogers’ın gerçek yaşı yer alıyor. Bu da “112 yaşındaki Steve Rogers” kalıbıyla ifade ediliyor. Bu sayede Captain America’nın son halinin zannettiğimizden çok daha yaşlı olduğu ortaya çıkıyor. Ancak altını çizmekte yarar var, Avengers Endgame’in finali 2023 senesinde geçiyordu. Yani karakterin 112 yaşına ulaşması için yaklaşık 3 senesi daha var.

İlginizi çekebilir

Spider-Man Far From Home görsel efektleri

Paylaş