SUV dönüşümüne göz kırpıyor; MINI cephesinde Clubman için önemli değişim formülü

16 Aralık 2019 21:00

SUV piyasasında nitelik olarak çok fazla varlık gösteremeyen MINI, halihazırda ailede var olan Clubman’e sınıf atlatarak bunu gerçekleştirebilir mi?

Şu günlerde daha çok menzil değeri üzerinden elektrikli SE modeli üzerinden gündemde olan MINI için önlerinde aşılması gereken önemli problemler var. Pazar payı her geçen gün daralan sınıflara karşı bir adım atma gereksinimi duyan markanın ürün gamında SUV niteliğinde sadece Countryman‘in bulunması da satışlardaki düşüşün temel niteliğini oluşturuyor. Son yıllarda FIAT 500 ve Volkswagen Beetle örneklerinde de gördüğümüz gibi kompakt araçlara olan ilginin de azalmasıyla birlikte en önemli kozunda da yara alan MINI, önümüzdeki yık içerisinde beklenen hamleyi yapabilir. Bunun için merkeze Clubman‘i alacağına dair detayları gün yüzüne çıkan stratejide, yeni jenerasyonla birlikte binek bir modelin SUV dinamiklerine dönüşü formülü uygulanacak. Peugeot 3008 ve 5008 örneğinde markaya sınıf atlatan bir geri dönüş veren bu adım eğer doğru atılırsa, marka için güneşli günlerin görünmesi de işten bile değil.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

MINI Clubman yeni jenerasyonuyla SUV’ye geçiş yapabilir

Konuyla ilgili ilk kez konuşan, markanın Tasarım Şefi Oliver Heilmer, bu dönüşümün yüksek ihtimaller arasında olduğunu vurguluyor. Halihazırda çalışmaların devam ettiğini söyleyen Heilmer; “Yeni nesil mimari ile birlikte özellikle iç yaşam alanını geliştirme üzerine odaklanıyoruz. Aynı noktada tasarım karakteri gibi bir etmeni korumak istiyoruz. Aslında araçların dışarıdan bakıldığında sınıflarının en ufak görüneni olması taraftarıyım. Tabi ki bu ufaklık iç dünyada yerini çok daha ferah bir alana bırakmak üzerine kurulu olacak. Lakin söz konusu satışlar olduğunda ufak görünmek çok daha avantaj sağlayıcı bir şey değil.” ifadelerine yer verdi. Clubman’in SUV’ye dönüş formulüyle birlikte elektrik gücünü de yine planlar içerisinde tutan ekibin, önümüzdeki yıl somut bir adımla karşımıza çıkması bekleniyor. Böylesine bir dönüşümün kokpitteki retro felsefenin yeni boyutuyla desteklenmesiyle ortaya heyecan verici bir Crossover/SUV modeli çıkmaması için de hiçbir sebep yok. Gelişmeler heyecan verici olacak.

İlginizi çekebilir

Elektrikli Cooper SE

Paylaş