Avengers: Infinity War öncesi mutlaka izlenmesi gereken Marvel filmleri

26 Mart 2018 22:00

Avengers: Infinity War‘un vizyona girmesine yaklaşık 1 ay kalmışken, filmi izlemeden önce Marvel Sinematik Evreni’nde yer alan, mutlaka izlemeniz gereken filmleri derledik.

Bildiğiniz gibi Avengers: Infinity War filminde Thanos, Infinity Stones (Sonsuzluk Taşları) arayışına girişiyor. Infinity Gauntlet’e yerleştirilen bu taşlar Thanos’a benzersiz bir güç sağlıyor ve bu da dünyayı tehlikeye atan bir durum elbette. Space Stone, Mind Stone, Reality Stone, Power Stone, Time Stone ve Soul Stone olmak üzere bulunması gereken tam 6 taş mevcut. Daha önce size bu taşların nerelerde olduğunu yazmıştık. Soul Stone hariç 5 taş da Marvel Sinematik Evreni’nde daha önce izleyiciye çeşitli filmlerle tanıtıldı. Soul Stone’u da Black Panther’da görmeyi bekliyorduk ancak filmin halihazırda tanıtması gereken çok fazla detay olduğu için yapımcılar buna sıcak bakmamıştı. Avengers: Infinity War öncesi de mutlaka izlememiz gereken film listesini bu taşların yer aldığı filmler oluşturuyor. Elbette karakterlerin gelişimi ve değişimi için tüm filmleri öneriyoruz ancak yazıdaki filmler olmazsa olmazlar arasında yer alıyor.

Captain America: The First Avenger

2011’de çıkan Captain America: The First Avenger filmi Chris Evans’ın Fantastic Four rolü sonrasında Fox’tan ayrılıp Marvel Sinematik Evreni’ne geçerek Captain America rolüyle beyaz perdede yer aldığı ilk solo film olarak da öne çıkıyor. Ancak filmin Infinity War için ayrı bir ek anlamı var. Filde “Tesseract” yani Space Stone kendini gösteriyor. Red Skull tarafından çalınan taşın daha sonra Thor filminin ek sahnelerinde S.H.I.E.L.D. tarafından ele geçirildiğini de öğreniyoruz. İlerleyen süreçte Loki’nin ele geçirdiği taş son olarak soluğu Asgard’da almıştı.

The Avengers

2012’de vizyona giren Avengers, Marvel Sinematik Evreni’nin en çok ses getiren yapımları arasında yer alıyor. Her ne kadar yerel gişe hasılatında bir numaralı yeri Black Panther’a kaptırmış olsa da global gişede film sinematik evren sıralamasında hala birinci sırada. Bu film ise bizi Mind Stone’la tanıştırıyor. Ancak elbette o zamanlar taşın Mind Stone olduğunu tam olarak bilmiyorduk. Taş daha sonra başka bir filmde daha karşımıza çıkıyor. Onu da listenin devamında görebilirsiniz.

Thor: The Dark World

2013 çıkışlı The Dark World, Thor ve Jane Foster’ın romantik ilişkisini beyaz perdeye taşımanın yanı sıra Reality Stone’a da şöyle bir bakış atma imkanı sağlıyor. Aether kod adlı taş ilk olarak bu filmde boy gösteriyor.

Guardians of the Galaxy

Marvel Sinematik Evreni’nin en sevilen yapımları arasındaki Guardians of the Galaxy 2014 yılında hayranlarla buluştu. Star Lord’un başta pek de hevesli olmadığı halde bir ekip toplamak durumunda kaldığı filmde Power Stone’u görme şansına eriştik. Taşlarla ilgili doğru düzgün bilgi veren ilk film de Guardians of the Galaxy aynı zamanda.

Avengers: Age of Ultron

2012’de karşımıza çıkan Mind Stone 3 yıl sonra bu kez bizi Age of Ultron’da karşılıyor. Vision’ın alnında yer alan taşı bir kez daha, yine aynı karakterle Captain America: Civi War filminde görüyoruz. Zaten Avengers: Infinity War fragmanında da taşın Vision’dan alınması gerektiği fragmanda açıkça gösteriliyor. Ancak taşın yapabileceklerini daha detaylı görebilmek için Age of Ultron izlenmesi gerekenler arasında.

Doctor Strange

Pek çoğunuzun tahmin edebileceği üzere Doctor Strange filmi bizi Time Stone ile buluşturdu. 2015 yılında vizyona giren film Stephen Strange’in Doctor Strange’e dönüşümü sırasında Marvel evreninin en önemli taşlarından birini de bizlere tanıttı. Time Stone’un yapabileceklerini anlamak için bu filmi de listenize mutlaka eklemenizi tavsiye ederiz.

Nerede olduğunu bilmediğimiz ve bu konuda bilgi verilmeyen tek taş ise Soul Stone. Açıkçası Wakanda’da olduğunu düşündüğümüz taşın nereden çıkacağını öğrenmek için sabırsızlanıyoruz. İki parçalık bir film serisinin ilk filmi olan Avengers: Infinity War, 27 Nisan‘da vizyondaki yerini alacak.

İlgili video

Avengers: Infinity War fragmanı

Paylaş