Ay için tasarlanan fütüristik Lexus araçlar [Galeri]

19 Ocak 2020 19:00

Japon otomotiv üreticisi Toyota destekli Lexus, geleceği görmek adına güzel bir proje gerçekleştirdi. Bu proje kapsamında Ay için fütüristik araçlar tasarlandı.

Her zaman dikkat çekici otomobil modellerine imza atmayı başarmış isimlerden Lexus, alanın geleceği için de şimdiden düşünüyor. Bunun için bir proje hazırlayan ve tasarımcılardan Ay üstünde kullanılacak farklı konseptler hazırlamasını isteyen firma, ilginç sonuçlar almış durumda. Sayfada bu proje kapsamında hazırlanan konseptler karşınıza çıkıyor. Burada gerçekten uçuk tasarımlar var. Bir tasarımda Ay’a özel bir motosiklet, diğerinde ise “The Lexus Mothership” karşımıza çıkıyor. Uçan araçlar yanında normal tekerlekli araçlar da tasarlananlar arasında yer alıyor. Tasarımcıların hayal gücünü sonuna kadar kullandıkları bu araçları büyük ihtimalle biz gerçek olarak kullanımda göremeyeceğiz. Ancak yine de bu tasarımların bazı bilim kurgu filmlerine örnek olması bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Lexus bu araçlar ile çok uzak bir geleceği gözler önüne seriyor

Yakın geleceğin en fütüristik aracı ise kesinlikle Tesla Cybertruck konumunda. Aşırı köşeli yapının kullanıldığı araç, bu açıdan biliyorsunuz diğer pick-up modellerine hiç ama hiç benzemiyor. Tesla Cybertruck, açıklandığı kadarıyla ultra sert 30x çelik bir gövdeye sahip. Musk’a göre ultra sert 30x çelik mevcut baskı / pres makineleri ile şekillendirilemiyor. Bu malzemenin makineleri “kırdığını” belirten Musk, bu yüzden böyle bir tasarımın tercih edildiğini aktarıyor. Kurşun geçirmez olduğu da aktarılan gövdenin, ultra sert 30x çelik ile yuvarlak hatlı tasarlanabilmesi için yeni üretim makinelerine ihtiyaç duyulduğu aktarılıyor. Tesla da bunun yerine tasarımı makinelere uyumlu hale getiriyor.

İlginizi Çekebilir

Bentley Bentayga Speed nasıl üretiliyor?

Paylaş