Lexus LBX Türkiye’de 2,3 milyon TL’den satışa çıktı

29 Nisan 2024 15:29

Kompakt bir seçenek olarak dikkat çeken Lexus LBX, bugün itibarıyla Türkiye pazarına getirildi. Araç için dört farklı versiyon sunuluyor.

Toyota’nın çatısı altında yer alan premium otomobil üreticisi Lexus, Türkiye’deki ürün gamını bugün B-SUV sınıfında yer alan ilk modeli LBX ile genişletti. Ortak olarak E-CVT şanzımanı merkeze alan Lexus LBX modelinin “Elegant” donanımı 2 milyon 290 bin TL, “Emotion” donanımı 2 milyon 390 bin TL, “Relax” donanımı 2 milyon 575 bin TL, son olarak “Cool” donanımı ise 2 milyon 650 bin TL satış fiyatına sahip. Peki araç neler sunuyor? LBX 4,190 mm uzunluğa, 1,825 mm genişliğe, 1,545 mm yüksekliğe ve 2,580 mm aks aralığına sahip. Pratik kullanımıyla öne çıkacak LBX, 332 litreye kadar bagaj hacmi sunuyor. Lexus’un GA-B global mimari platformu üzerine yapılan ilk modeli niteliğinde olan LBX bu dinamiğini doğrudan Toyota’dan alıyor. Otomobilin kaputunun altında ise yeni nesil kendi kendini şarj eden 1.5 litrelik üç silindirli motoru içeren hibrit sistem standart olarak sunuluyor. Verimliliği artırmak adına yeniden tasarlanan ve daha kompakt hale getirilen tam hibrit sistem, 136 beygir maksimum güç ve 185 Nm maksimum tork üretiyor. Daha kompakt yeni E-CVT şanzımanla eşleştirilen LBX modelinde yer alan yeni iki kutuplu nikel-metal hidrit batarya, hızlanmalar sırasında daha fazla elektrik motoru gücünün elde edilmesini sağlarken tam elektrikli sürüş kapasitesini de artırıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

LBX cephesinde en dikkat çekici noktalardan birisi de arka aksa entegre edilen ek elektrik motoruyla Lexus E-Four dört çeker sürüş seçeneğinin sunulması. Hızlanırken, viraj alırken ve düşük tutunmanın olduğu zeminlerde sürüş yaparken sistem gücü otomatik olarak arka tekerleklere aktararak aracın dengesini korumasını sağlıyor. Tüm parçaların bir araya gelmesiyle birlikte modelin 0-100 km/s hızlanmasını 9.2 saniyede gerçekleştirebildiği de teknik tabloda belirtilenler arasında.

Lexus LBX yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş