Bakanlık açıkladı; Avrasya tüneline zam yapıldı mı?

02 Şubat 2019 19:00

2019 senesine ait fiyatları beklenen Avrasya Tüneli, sürücüleri oldukça üzecek bir gelişme ile karşımıza çıkmıştı. Ancak bakanlık konu ile ilgili şaşırtan bir açıklama yaptı.

Temeli 2011 yılında atılan ve 2017 yılından bu yana hizmet veren Avrasya Tüneli, sürücülere büyük zaman kazandırıyor. Ayrıca İstanbul trafiğinin yoğunluğunu da azaltmaya yardımcı oluyor. Bununla beraber tünelin geçiş ücreti açıldığı günden beri tartışma konusu olmuştu. Son gelen gelişmeler tartışmaların devam edeceğini gösteriyor. Buna göre 1 Şubat 2019 saat 00.00 itibarıyla geçerli olmak üzere geçiş ücretlerine bir zam yapıldığı açıklandı. Yüzde 56 seviyelerinde yapılan zam ile birlikte Avrasya Tüneli geçiş ücretleri açıldığı günden bu yana yüzde 116 zamlanmış olması büyük tepki çekti. Ancak sonrasında daha da ilginç bir gelişme oldu ve Bakanlık, yeni ücret tarifesinin sehven koyulduğunu söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Avrasya tüneline zam haberleri büyük tepki çekmişti

Ulaştırma Bakanlığı tarafından açıklama şu şekilde, ” İstanbul’un iki yakasını deniz altından tüp geçitle bağlayarak şehir trafiğine nefes aldıran tünel geçiş ücretlerinde herhangi bir artış yapılmamıştır. 2018 yılında otomobiller için 23,30 TL ve minibüsler için 34,90 TL olarak alınan geçiş ücretleri, aynen devam etmektedir. Avrasya Tüneli’nin internet sitesinde kısa süreliğine yer alan “yeni ücret tablosu” siteye sehven konulmuş olup kısa sürede kaldırılmıştır

Paylaş