Beğeni sayısı krizinde ikinci perde; Instagram ilk adımı atıyor

01 Mayıs 2019 16:00

Geçtiğimiz hafta ortaya çıkan yeni Instagram özelliği için resmi bir açıklama geldi. Platform kullanıcılar için önemli bir adım atıyor.

Geçtiğimiz haftalarda Instagram kodlarında ilginç bir detay ortaya çıkmıştı. Kodlara gizli yeni özellikleri keşfetmekle ünlü olan Jane Manchun Wong‘un Twitter hesabından paylaştığı yeni özellik, popüler fotoğraf paylaşım uygulamasının “işleyişini” değiştirecek nitelikteydi. Wong, Instagram’ın fotoğraflara gelen beğeni sayısını gizleyeceğini belirtmişti. Yani kullanıcılar bir başka kullanıcının fotoğraflarına baktığında toplamda kaç beğeni aldığını göremeyecekti. Profil sahibinin beğeni sayısını görebilmesi için de beğeni alanına tıklaması gerekecekti. Bu özelliğin ortaya çıkmasının ardından henüz test aşamasına başlamadıklarını belirten Facebook, dün gerçekleşen F8 2019 kapsamında özelliğin testine başlanacağını açıkladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlk test Kanada’da

Fotoğraf ve videolarda yer alan beğenilerin sayısını gizleyecek olan bu düzenlemenin ilk testine Kanada’da başlanacağı açıklandı. Beğeniler zaman akışında, internet sitelerine yerleştirilen bağlantılarda ve profillerde gizleniyor. Yani takipçilerin hangi gönderinin ne kadar beğeni aldığını görmesi imkansız hale geliyor. Tabii profil sahibi bu bilgiye erişebilir olacak.

Platform bu konuda hayli net. Kullanıcıların paylaşılan fotoğraflara ve videolara odaklanmasını istiyor, bu içeriklerin ne kadar beğeni aldığına değil. Test sürecinin ise Kanada’dan sonra genişletilip genişletilmeyeceği bilinmiyor. Halihazırda çeşitli profillerde yeni profil görüntüsüne de geçiş yapmaya başlayan platform, bu beğeni sayısı gizleme özelliğiyle sadece etkileşim için yaratılmış gönderilerden de kurtulmayı amaçlıyor. Geçtiğimiz haftalarda bazı gönderileri yenilenen Topluluk Kuralları çerçevesinde yasaklayan platform, “Bu fotoğrafa kalp bırak” gibi yazılı içerikleri de bu gönderiler arasına dahil etmişti.

İlginizi çekebilir

Uygulama içi alışveriş özelliği

Paylaş