Bitcoin için ciddi düşüş sürüyor; işte son durumlar

23 Nisan 2021 10:07

Popüler kripto para birimi bitcoin geçtiğimiz hafta şimdiye kadarki en yüksek seviyeyi görmüştü. Bunun üstüne başlayan büyük bir düşüş devam ediyor.

Bitcoin, geçtiğimiz hafta içerisinde gördüğü değerlenme ile tam 64 bin doları geride bırakmış ve tarihi bir rekor kırmıştı.

Geçtiğimiz günlerde ise yükseliş sona erdi ve kripto para yaşanan ciddi kayılar sonrasında 54 bin dolara kadar geriledi. Son 1 ay içerisinde görülen en düşük değer ise 50 bin dolar seviyesindeydi.

An itibarıyla ise 48 bin dolara kadar düşüş görüldü. Popüler kripto para son 24 saat içerisinde yüzde 10’dan fazla değer kaybetti.

Güncel değerlenme ve kur üzerinden 1 bitcoin şu an 400 bin TL‘den fazla para ediyor. En son 500 bin TL geçilmişti.

Bitcoin’in en uzak ancak yakındaki takipçisi ethereum da düşüş yaşıyor ve şu an 2.187 dolar seviyelerinde geziyor. O da 1 ay içerisinde en çok 2.600 dolara kadar çıkmıştı.

Bitcoin’deki bu düşüşün ne kadar süreceği her zaman olduğu gibi net olarak bilinmiyor. İbre saniyeler içerisinde tekrardan yukarıya dönebilir ya da her şey daha da kötü olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bitcoin gibi kripto paralar için Türkiye’de önemli bir yasak gelmişti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından hazırlanan “Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmamasına Dair Yönetmelik” geçtiğimiz hafa Resmi Gazete kapsamında yayımlandı.

Yönetmelikte, açık olarak “Kripto varlıklar, ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılamaz” denildi. Bu durum ciddi bir sürpriz yarattı ve bazılarını oldukça kızdırdı.

İlginizi Çekebilir

Geleceğin robotlarını dans ederken izleyin

Paylaş