Bitcoin için değer kaybı oldukça arttı; işte son durumlar

19 Nisan 2021 20:04

Popüler kripto para birimi bitcoin geçtiğimiz günlerde şimdiye kadarki en yüksek seviyeyi görmüştü. Bunun üstüne büyük bir düşüş başladı.

Bitcoin, geçtiğimiz hafta içerisinde gördüğü değerlenme ile tam 64 bin doları geride bırakmış ve bir rekor kırmıştı.

64 bin dolarlık değerlenme ile 63 bin dolarlık bir önceki rekoru çok ama çok kısa sürede tarihe gömen para birimi, bu seviyeyi uzun süre boyunca koruyamadı.

Çünkü popüler kripto para yaşanan ciddi kayılar sonrasında 54 bin dolara kadar geriledi. Son 1 ay içerisinde görülen en düşük değer ise 50 bin dolar seviyesindeydi.

Güncel değerlenme ve kur üzerinden 1 bitcoin şu an 437 bin TL‘den fazla para ediyor ve bu da halen nefes kesici bulunuyor.

Bitcoin’in en uzak ancak yakındaki takipçisi ethereum da düşüş yaşıyor ve şu an 2.097 dolar seviyelerinde geziyor. O da 1 ay içerisinde en çok 2.547 dolara kadar çıkmıştı.

Şu an kripto para dünyasında en çok Dogecoin dikkat çekiyor. Elon Musk’ın çok öne çıkardığı para birimin şu an en büyük 5. kripto para konumunda yer alıyor.

Bitcoin’deki bu düşüşün ne kadar süreceği her zaman olduğu gibi net olarak bilinmiyor. İbre saniyeler içerisinde tekrardan yukarıya dönebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bitcoin gibi kripto paralar için Türkiye’de önemli bir yasak geldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından hazırlanan “Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmamasına Dair Yönetmelik” geçtiğimiz hafa Resmi Gazete kapsamında yayımlandı.

Yönetmelikte, açık olarak “Kripto varlıklar, ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılamaz” denildi. Bu durum ciddi bir sürpriz yarattı ve bazılarını oldukça kızdırdı.

İlginizi Çekebilir

Geleceğin robotlarını dans ederken izleyin

Paylaş