BMW Neue Klasse X konsepti resmen görücüye çıkarıldı

21 Mart 2024 11:32

BMW Neue Klasse X konsepti dün sızdırılmıştı. Tasarımı genel olarak iyi geri dönüşler almayan araç bugün resmen görücüye çıkarıldı.

BMW Vision Neue Klasse, firmanın önümüzdeki yıllarda karşımıza çıkaracağı elektrikli otomobil modelleri için bir ön tasarım gösterimi konumunda bulunuyor ve uzun zamandır gündemde yer alıyordu. Neue Klasse şirketin yeni bir çağ için yeniden doğuşu olarak lanse ediliyor ve yeni nesil BMW’lerin tasarımı için çoğu kişi tarafından endişe verici bir konsept olarak kötü anlamda dikkat çekiyordu. Geçtiğimiz yıl içinde aktarıldığı kadarıyla gelecekteki tamamen elektrikli BMW modelleri direkt olarak Neue Klasse platformunu temel alacak ve bu temelde altı yeni model 2025 ile 2027 yılları arasında piyasaya sürülecek. Şimdi ise yukarıda görebileceğiniz BMW Neue Klasse X konsepti karşımızda yer alıyor. Özellikle böbreklerin tepki çektiği bu beş koltuklu SUV, 2025 yılında iX3’ün yerini alacak araç için bir erken gösterim konumunda yer alıyor. Tasarım konusunda son yıllarda ciddi eleştiri alan BMW, bu eleştirileri Neue Klasse ile ayrı bir seviyeye taşıyor çünkü sızıntıdan bu yana hazırlanan konsept hiç iyi geri dönüş almıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Daha önce gösterilen BMW Vision Neue Klasse’ı bizim gündemimize en son getiren ise aşağıda izleyebileceğiniz video olmuştu. Bu videoda hazırlanan konsept hareket halinde gösteriliyor, tasarım gösterim bu video sonrasında da aşırı etkilemiyordu. BMW Türkiye tarafından, “Elektrikifikasyon, Dijitalizasyon ve Döngüsellik” mottosuyla öne çıkarılan yeni konsept hakkında resmi olarak şunlar aktarılmıştı: “BMW’nin gelecek jenerasyonlarından ipuçları taşıyan konsept otomobili The BMW Vision Neue Klasse, elektrifikasyon, dijitalizasyon ve döngüselliği bir araya getiriyor.

BMW’nin kendine özgü tarzını bu odak alanlarına yansıtan yeni konsept otomobil tasarım, kontrol/operasyon, verimlilik ve sürdürülebilirlik kriterlerini yeni bir boyuta taşıyor. Öncülleri BMW iVision Circular ve BMW iVision Dee çalışmalarında geliştirilen teknoloji, bilgi ve tecrübe üzerine inşa edilen BMW’nin yeni konsept otomobili iç ve dış tasarımdan, kullanıcı deneyimine, güç ünitesinden pil teknolojisine kadar yeni ufukları gözler önüne seriyor.”

BMW Neue Klasse X yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş