Bünyesinde ekran taşıyan HomePod için yeni bir tarih verildi

10 Mart 2023 09:02

Teknoloji devi Apple bünyesinde ekran yer alan yeni HomePod modelini önümüzdeki yıl karşımıza çıkarabilir.

Apple analisti Ming-Chi Kuo’nun tedarik zincirleri üzerinden yaptığı araştırmalara göre bünyesinde ekran taşıyan HomePod, 2024’ün ilk yarısında resmi olarak lanse edilebilir. Çok uzun zamandır gündemde olan bu üründe spesifik olarak 7 inç boyutunda bir dokunmatik ekranın yer aldığı aktarılıyor. Direkt olarak Tianma firmasından geleceği aktarılan bu ekran, yeni HomePod’u akıllı evlerin merkezi haline getirebilir, bu cihazda FaceTime için bir kamera da yer alabilir. Tasarımsal olarak nasıl olacağı henüz bilinmeyen cihaz, büyük ihtimalle Türkiye’yi es geçecek bir seçenek konumunda yer alıyor. Neden olduğunu bilmiyoruz ancak Apple seriyi bir türlü Türkiye pazarına getirmiyor. Bunun elbette 2024 yılında değişme ihtimali bulunuyor ancak yine de çok fazla beklentiye girmemek gerekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple en son çıkardığı HomePod modeli hakkında şu özeti geçmişti: “Apple bugün, şık ve ikonik tasarımıyla üst düzey ses kalitesi sunan güçlü akıllı hoparlör HomePod’u (2. nesil) tanıttı. Apple yenilikleri ve Siri zekasıyla donatılan yeni model, gelişmiş bilişimsel ses teknolojileri sunuyor ve büyüleyici Uzamsal Ses özellikli parçaları da destekleyen olağanüstü bir işitsel deneyim yaşatıyor. Günlük işleri düzene koymanın ve akıllı evleri yönetmenin kullanışlı yeni yollarını sunan cihaz ile kullanıcılar şimdi Siri’yi kullanarak akıllı ev otomasyonları oluşturabiliyor, evde duman veya karbonmonoksit alarmı algılandığında bildirim alıyor ve tüm odaların sıcaklığını ve nem oranını kontrol edebiliyor. Hem de bunların tamamı aygıta dokunmaya bile gerek olmadan halledilebiliyor.”

“Ses alanındaki uzmanlığımızdan ve yaptığımız yeniliklerden yararlanan yeni HomePod zengin ve derin baslar, orta frekanslı doğal sesler, net ve ayrıntılı tizler sunabiliyor.” diyen Apple’ın Global Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Greg Joswiak sözlerine şöyle devam etti: “HomePod mini’nin popülerlik kazanmasıyla birlikte, daha büyük bir HomePod’un ulaşabileceği daha güçlü ses kalitesine ilginin giderek arttığını gördük. Yeni nesil HomePod’u dünyanın her yerindeki müşterilere sunmaktan heyecan duyuyoruz.”

HomePod adımı yanında bu da ilginizi çekebilir: GMC imzalı kaslı elektrikli bisiklet HUMMER EV

Paylaş