Büyük ses getiren gerçek görünmezlik pelerini [Video]

23 Ekim 2019 17:25

Görünmezlik pelerini, bilim kurgu filmlerinin bir parçası olmaktan çıkıyor. Kanada merkezli Hyperstealth Biotechnology, süreçte büyük bir adım atıyor.

Hyperstealth Biotechnology firması, direkt olarak görünmezlik pelerini olarak geçen bir kamuflaj üstünde çalışma gösteriyor. Çok uzun zamandır geliştirme aşaması devam eden bu teknoloji, firmanın yeni patentlediği “Quantum Stealth” materyal ile yeniden gündeme geldi. Yukarıdaki videoda da izleyebileceğiniz üzere hazırlanan yeni sürüm gerçekten çok ama çok güzel çalışıyor. Çok önemli olarak herhangi bir enerji ihtiyacı olmadan görev yapabilen bu materyal, çok ince ve şaşırtıcı şekilde esnek yapıda. Aktarıldığı kadarıyla üretmenin de kolay olduğu materyal, yapılan açıklamaya göre ışığı önüne konulduğu objenin etrafına doğru bükerek arkasını görünmez hale getirebiliyor. Görünmezliği geniş bantta sağlayabildiği aktarılan ve bu önemli olan ürün, çıkışa hazır görünüyor. Bu materyal ile görünmezlik getiren taşınabilir kalkanların dahi hazırlanabildiği gösteriliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görünmezlik pelerini askeriye için geliştiriliyor

Bu materyal ile tankların, uçakların ve hatta büyük mevzilerin dahi görünmez hale getirilebileceği belirtiliyor. Bu detay biliyorsunuz savaş durumları için büyük önem arz ediyor. Bu açıdan askeri kurumların çok ama çok fazla ilgisini çekecek Quantum Stealth, geleceğin savaş alanlarını çok daha gizli hale getirecek gibi görünüyor. Bu materyalin ısıyı da gizler hale getirmesi halinde ciddi düzeyde gizlilik sağlayabileceği aktarılıyor.

İlginizi Çekebilir

Çok gelişmiş elektrikli bisiklet modeli

Paylaş