CES 2024’te kapsamında nabız ve ateş ölçebilen Sennheiser Momentum Sport ve fazlası tanıtıldı

09 Ocak 2024 09:34

Devam eden CES 2024 fuarında Sennheiser Momentum Sport ve fazlası tanıtıldı. Şirket bu sefer spesifik olarak kulaklık tarafına odaklandı.

CES 2024 kapsamında görücüye çıkarılan 300 dolarlık Sennheiser Momentum True Wireless 4yerini aldığı Sennheiser Momentum True Wireless 3 ile benzer yapıda ancak yapılan iyileştirmeler ile daha iyi bir performans vadediyor. Kulak içi formundaki şık ürün, Qualcomm’un AptX Lossless desteğini beraberinde getiriyor ve bu sayede uygun cihazlarla kullanılırsa CD seviyesi kayıpsız ses deneyimi sunabiliyor. Bluetooth LE Audio ve Auracast destekleri eksik edilmeyen ürün, tek olarak 7.5 saate kadar, şarj kutusuyla beraber olaraksa 30 saate yakın bir kullanım ömrü getiriyor ve güçlü seviyede gürültü engelleme yapabiliyor. CES 2024’te aynı zamanda 330 dolarlık Momentum Sport kablosuz kulaklık modeli de tanıtıldı. Kulak içi formundaki bu model, aktif kişilere odaklanıyor ve yerleşik PPG sensörüyle direkt olarak kulaktan nabız ölçümü yapabiliyor ve aynı zamanda ateş ölçebiliyor olmasıyla fark yaratıyor. IP55 sertifikalı model, yarı açık yapı ile çevrenin duyulmasına imkan tanıyor, bu sayede açık alandaki koşularda / sporlarda güvenlik sağlıyor. Bunu istemeyenler için ANC desteği de sunulan kulaklık, tek olarak 6 saat, şarj kutusu ile 24 saat kullanım sunuyor ve AptX Adaptive, AAC ile SBC desteklerine sahip. Sennheiser tarafından CES 2024’te tanıtılan son ürün ise toplam 50 saat pil ömrü bulunan, kafa üstü formundaki 230 dolarlık Accentum Plus oldu. ANC’ye sahip modeli, USB-C üzerinden 10 dakika şarj ile 5 saatlik dinleme getirebiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

CES 2024 kapsamında ses odaklı dikkat çeken başka ürünler de oldu. Örneğin JBL tarafından tanıtılan ürünlerden ilk olarak Live Buds 3, Live Beam 3 ve Live Flex 3 dikkat çekti. Bu üç modelin de şarj kutusunda dokunmatik bir ekran koyan, bu sayede kontrolü kolay hale getiren JBL, bu altyapıdaki ilk adımı CES 2023 kapsamında atmıştı. İleride Türkiye’de de satılacak kulak içi formundaki ürünlere ek olarak JBL CES 2024’te başka ses çözümleri de tanıttı.

Açık yapıdaki Soundgear Sense ile müzik dinlerken çevresini duymak isteyenlere yeni bir seçenek daha sunan firma, kafa üstü formundaki kablosuz kulaklıkları arasına altı yeni standart model ekledi ve harici hoparlörler yanında yeni mikrofonlar da tanıttı. Burada özellikle The Quantum Stream Wireless modeli dikkat çekiyor, kablosuz olarak çalışan mikrofon yukarıdaki galeride de görebileceğiniz üzere ufak bir şarj kutusuyla geliyor.

Bu kutuda hem alıcı hem de mikrofon bölümü şarj edilebiliyor, telefon kullanımına odaklanan ürün için 100 dolarlık bir fiyat açıklanıyor. Şirketin şarj kutusunda ekran olan kulaklıkları 200 dolardan başlarken, Soundgear Sense için 150 dolar fiyat veriliyor.

Sennheiser Momentum Sport yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş