ChatGPT yakında Google Drive ve OneDrive entegrasyonu kazanacak

09 Mayıs 2024 16:20

OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT yakında “Context Connector” özelliği ile Google Drive ve OneDrive entegrasyonu kazanacak.

Bir süredir aktif olarak geliştirme aşamasında olan “Context Connector” özelliği, yakında Google Drive ve OneDrive desteğiyle beraber resmi olarak kullanıma sunulacak. Bu özellik sayesinde kullanıcılar Google Drive ve OneDrive hesaplarını üretken yapay zeka destekli sohbet botuna bağlayacak, buluttaki dosyalarına hızlı bir şekilde ulaşabilecek ya da başka bir deyişle buluttaki dosyalarını hızlı bir şekilde sohbet botuna analiz etmesi için gönderebilecek. Bu birçok durumda ciddi zaman kazandıracak, buluttan dosya indirip ChatGPT’ye gönderme ihtiyacını ortadan kaldıracak. OpenAI tarafından geliştirilen sohbet botu ChatGPT bu aralar bir Google Arama rakibi yani arama motoru ile gündeme geliyor. Bu konu ilk defa geçtiğimiz hafta ses getirmişti çünkü OpenAI’ın “search.chatgpt.com” alan adını aldığı ortaya çıkmıştı. O zaman Google Arama rakibi bir arama motorunu spesifik olarak 9 Mayıs tarihinde tanıtacağı iddia edilen OpenAI, bu konuda geçtiğimiz günlerde bir kez daha dikkat çekti çünkü Bloomberg bahsi geçen sistemi hemen hemen kesinleştirmiş durumda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu sistemi düzgün şekilde hayata geçirmek adına çok sayıda Google çalışanını bünyesine kattığı söylenen OpenAI, ChatGPT üzerinden kullanılacak arama motoruyla internet üstündeki bilgileri GPT dil modelleriyle harmanlayacak ve böylece çok etkili cevaplar sunacak. Bu sistem için daha önce en büyük yatırımcısı Microsoft’un Bing’inden destek alacağı iddia edilen ve bu rekabet açısından biraz garip olan şirket, yakında gerçekten büyük bir adım atacak gibi görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ChatGPT gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş