ChatGPT’ye adeta can veren yeni servis: chat.D-ID

09 Mart 2023 10:22

Deep Nostalgia’nın arkasındaki İsrailli girişim D-ID, elindeki özel teknolojiler sayesinde chat.D-ID ile ChatGPT’ye adeta can verdi.

Buradan ulaşabileceğiniz web temelli yeni servis chat.D-ID, hesap giriş yaptıktan sonra Open AI tarafından geliştirilen yapay zekâ merkezli sohbet botu ChatGPT ile sesli olarak iletişime girilmesine imkân tanıyor. ChatGPT’yi temel alan “Alice” isimli bir dijital avatar hazırlayan geliştirici firma D-ID, sentetik olarak oluşturulan sese ve mimiklere sahip bu avatar sayesinde ChatGPT’yi adeta gerçek bir insan haline getiriyor. Ses yanında normal metin girdisine de destek veren sistem, yapay zekâ ile bir seviyeye kadar yüz yüze iletişime girilmesinin önünü aralıyor ve bu bazı kişiler için çok önemli ve faydalı bulunuyor. Henüz beta testleri yapılan yani mükemmel formunda olmayan altyapı için detaylarına burada yer verdiğimiz “Creative Reality Studio” sistemindeki teknolojilerinden yardım alan D-ID, ileride kişilerin kendi karakterlerini oluşturmasına da imkân tanıyacak. Bunun için sisteme tek bir fotoğraf yüklenmesi yeterli olacak, Creative Reality Studio sistemi için geliştirilen teknolojiler, yüklenen fotoğraftaki kişiyi saniyeler içerisinde bir dijital avatar haline getirebilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Peki bu yukarıda bahsettiğimiz Deep Nostalgia neydi? Geçtiğimiz yıl bir anda inanılmaz popüler olan ve daha sonra unutulan buradan ulaşabileceğiniz Deep Nostalgia, yapay zekâ kullanarak gerçek anlamda fotoğrafları canlandırabilen bir servisti. Burada “Teknolojiyle aile fotoğraflarınızdaki yüzleri canlandırın. Aile geçmişinizi daha önce hiç olmadığı gibi yaşayın!” mottosunu kullanan şirket, internette yeni bir akım başlatmıştı. Oldukça iyi sonuçları olan sistem, yüklenen fotoğraf içerisindeki yüzleri belirleyerek onlara ufak da olsa gerçekçi hareketler / mimikler ekliyordu. Birçok örneğini direkt olarak burada görebileceğiniz yapay zekâ sistemi, bir fotoğraf içerisindeki birden fazla yüzü de canlandırabiliyordu.

ChatGPT merkezli chat.D-ID yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici görünen elektrikli motosiklet konsepti: Zero SR-X

Paylaş