Chromium temelli Microsoft Edge için dikey sekme desteği geldi

05 Mart 2021 15:06

Google Chrome ile aynı altyapıyı paylaşan yeni Microsoft Edge için birçok kişinin hoşuna gidebilecek bir özellik getirildi.

Yazılım devinin yeni internet tarayıcısı Microsoft Edge, yeni altyapısı sayesinde kullanımını artırıyor. Sürümü bu yüzden Microsoft da geliştirmeye devam ediyor. Gelen yeni sürümde ilk olarak “dikey sekme” yapısı dikkat çekiyor. Bu sayede açık sekmeler “istenirse” yukarıda değil yanda sıralanıyor. Burada aşağıda da görebileceğiniz üzere fare üzerine götürüldüğü zaman açılan bir yapı kullanılıyor. Alışmanın çok kolay olmayacağı bu yapı, elbette istenirse kullanılabilecek bir seçenek konumunda yer alıyor. Özellikle 16:9 ekranlar için ideal olduğu aktarılan dikey sekme özelliği, bazı kişilerden güzel geri dönüşler alıyor. Arka planda yapılan iyileştirmeler ile eskiye oranla yüzde 41 oranında daha hızlı açılan Microsoft Edge, kullanan çok olmasa da Bing sonuçlarını tarayıcıda iyi hale getirmiş durumda.

Chrome temelli Microsoft Edge genel olarak sevildi

Yeni Microsoft Edge, bilmeyenler için Chrome ve Opera‘nın da temelini oluşturan Google‘ın arkasında olduğu açık kaynak kodlu Chromium altyapısı üzerine kuruluyor. Bu altyapı nedeniyle büyük performans vaadiyle gelen yeni tarayıcı, genel olarak sade görünüyor ancak Chrome’a oranla çok da farklı bir tasarım taşımıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bir “dark mode” yani koyu / siyah arayüz moduna sahip olan tarayıcı, senkronizasyon noktasında Microsoft hesabı kullanıyor. İlk yüklendiği zaman şifreleri ve favori siteleri Chrome ya da eski Edge’den çekebilen tarayıcı, Chrome için hazırlanan mevcut eklentilere de destek veriyor. Yapılan incelemelere göre tarayıcı Chrome’dan daha az sistem kullanıyor.

İlginizi Çekebilir

Sega imzalı yeni mikro oyun konsolu

Paylaş