Ciddi artışlar getiren Snapdragon 4 Gen 2 işlemci tanıtıldı

26 Haziran 2023 20:55

Qualcomm bugün bir duyuru yaptı ve karşımıza yakında çok sayıda alt seviye telefona giriş yapacak Snapdragon 4 Gen 2 ile çıktı.

Snapdragon 4 Gen 2, yerini aldığı Snapdragon 4 Gen 1’den farklı olarak 6 nm değil 4 nm üretim sürecinden çıkan bir işlemci. Yani daha yüksek performansı daha az enerji harcayarak sunan sürüm, 2 adet 2.2 GHz hızında ve 6 adet 2.0 GHz hızında çalışan CPU çekirdeklerini bir araya getiriyor. Snapdragon X61 modem birimi üzerinden yüksek hızlı 5G desteği getiren işlemci, firmanın verilerine göre CPU özelinde yüzde 10’luk bir performans artışı getiriyor. GPU tarafı tam olarak detaylandırılmayan ancak bir Adreno GPU taşıyan donanım, daha hızlı UFS 3.1 ile LPDDR5x RAM desteklerine sahip ve FHD+ ekranları 120 Hz seviyesinde rahatlıkla çalıştırabiliyor. Çok yakında birden fazla Xiaomi, Redmi ve Vivo marka telefona gireceği aktarılan Snapdragon 4 Gen 2, Bluetooth 5.1 temelinde aptX desteğini de eksik etmiyor ve Quick Charge 4+ hızlı şarj desteği ile uygun şartlar altında yüzde 50 doluluğa 15 dakikada çıkılmasına imkan tanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bundan önce daha üst seviye Snapdragon 7+ Gen 2 tanıtılmıştı. Hatırlamak adına yeni işlemci CPU’da tam yüzde 50 artış getiriyor, GPU’da iki kat iyileştirme sunuyor, verimliliği yüzde 13 oranında artırıyor ve watt başına yüzde 40’a yakın daha iyi bir performans sağlıyor. Özetle Snapdragon 7 Gen 1’e oranla daha az enerji ile çok daha yüksek performans sunabilen yeni işlemci, merkeze Snapdragon X62 5G modemi alıyor, bu modem üzerinden işlemcide 5G/4G Dual-Sim Dual Active (DSDA) desteği yer alıyor. Wi-Fi için FastConnect 6900 ve Bluetooth 5.3 destekleri eksik edilmeyen işlemci, Quick Charge 5 temelinde yüksek hızlı şarj sunuyor ve 200 megapiksele kadar çözünürlükteki kameraların (Sadece bir tane) altından kalkabiliyor. 4 nm üretim sürecinden çıkan Snapdragon 7+ Gen 2, spesifik olarak 2.91 GHz hızına çıkabilen 1 adet Kryo CPU + 3 adet performans + 4 adet verimlilik çekirdeği üzerine kuruluyor.

Snapdragon 4 Gen 2 yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici görünen elektrikli motosiklet konsepti: Zero SR-X

Paylaş