Çift kameralı DJI Mavic 3 ve Mavic 3 Cine drone modelleri tanıtıldı

04 Kasım 2021 17:58

DJI, yakın zamandaki üçüncü ürünü ile karşımızda. Bugün beklenen DJI Mavic 3 ve Mavic 3 Cine drone modelleri de tanıtıldı. İşte detaylar;

Drone pazarı eski popülerliğinden uzakta yer alıyor. Gelen yasaklar ve ürünlerin bazı kullanım zorlukları nedeniyle artık drone’lar son kullanıcının gündeminde çıkmış durumda.

Ancak elbette alanın öncüsü DJI yeni çözümler geliştirmeyi sürdürüyor. Bu bağlamda karşımıza çıkan DJI Mavic 3 ve Mavic 3 Cine drone modelleri, iddialı özelliklere sahipler.

Daha önce sızdırılan yani tasarımlarında sürpriz olmayan ürünler, ilk olarak Hasselblad imzalı çift kameralarıyla dikkat çekiyor. Üst üste konumlandırılan bu kameralardan birisi 24 mm sabit lense sahip, diğeri ise 28x hibrit (Optik + dijital) zoom getiriyor. Yeni modeller temelde Mavic 2 Pro ve Mavic 2 Zoom ile sunulan altyapıyı bir araya getiriyor.

Katlanabilir yapılarından dolayı taşınabilir seçenekler olan Mavic 3 ve Mavic 3 Cine drone modelleri, sensörleriyle gelişmiş kaza önleme sistemlerine sahipler ve kalktıkları yere otomatik olarak geri dönerek iniş yapabiliyorlar.

F/2.8 ve f/11 arası değişken diyaframlı ana kamerada 4/3 boyutunda sensör taşıyan ürünler, 12-bit RAW formatında 20 megapiksel çözünürlükte fotoğraflar çekebiliyor ve 5.1K 60 fps ya da 4K 120 FPS video çekimleri gerçekleştirebiliyorlar. Özel kontrolcü ya da akıllı telefon / tablet ile kontrol edilen drone’lar, birbirlerinden ufak ancak önemli farklar ile ayrılıyorlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

DJI Mavic 3 ve Mavic 3 Cine drone modelleri elbette Türkiye’de de satılacak

DJI Mavic 3 Cine drone modelinde yerleşik olarak 1 TB’lık SSD depolama ve Apple ProRes 422 HQ format desteği yer alıyor. Bu model 1 TB SSD’nin etkisiyle normal versiyondan biraz daha ağır. Ortak olarak 46 dakika boyunca havada kalabilen modeller, 15 km uzaktan kontrol edilebiliyor.

Yerleşik sensörleri ve yapay zekâ sistemleriyle obje takibi konusunda yerlerini aldıkları modellerden çok daha iyi olan DJI Mavic 3 ailesi, WiFi 6 desteğine de sahip olacaklar ve bu sayede mobil cihazlara daha hızlı görüntü aktarabilecekler. WiFi 6 desteği bir yazılım güncellemesi ile daha sonra aktif edilecek.

Geçelim genel olarak yüksek olan fiyatlara. Normal model için yurt dışında 2.199 dolar, Cine versiyon içinse tam 4.999 dolar verilmesi gerekiyor. Bu 5 bin doların içinde bazı aksesuarlar da yer alıyor. Hepsine ek olarak DJI’ın ürünler içi ND filtre gibi başka aksesuarlar sattığını da belirtelim.

İlginiz Çekebilir

Xiaomi’den çok dikkat çeken konsept

Paylaş