Çin’de üç farklı hat kullanarak “sahte AirPods” üreten büyük bir fabrikaya operasyon düzenlendi

30 Ocak 2024 16:32

Çin’de sahte AirPods üreten büyük bir fabrika kapatıldı. Apple’ın sahtesi en çok üretilen ürünleri kesinlikle kablosuz kulaklıkları.

Çıkan haberlere göre Çin’de tam 23,5 milyon dolarlık sahte AirPods operasyonu sürdüren bir fabrikaya operasyon düzenlendi. Üç farklı hat kullanılarak üretim yapıldığı aktarılan fabrikaya yapılan büyük baskında, 69.000’den fazla sahte kulaklık, 45.000’den fazla henüz montajı bitmeyen kulaklık, üretimde kullanılan özel aletler, 50.000’den fazla ambalaj malzemesinin yanı sıra 10.000’den fazla yedek parçanın ele geçirildiği belirtiliyor. Sahte ürün konusunda Apple’ı bundan önce gündeme getiren iki kardeş olmuştu. Times of San Diego’nun haberine göre bahsi geçen bu iki kardeş (Zhimin Liao ve Zhiting Liao) 2019 yılında yakalanmış ve bu hafta 41 aylık bir hapis cezasına çaptırılmış. Apple’ın kişilerin ekstra ödeme yaparak satın aldıkları “AppleCare” sistemindeki bir açıktan yararlanan ikili, sahte ürünleri Apple Store üzerinden orijinalleriyle değiştirmiş ve bunları satarak çok ciddi bir gelir elde etmiş. iPhone ve iPad’ler de dahil olmak üzere yaklaşık 6,1 milyon dolarlık orijinal Apple ürününü yabancı ülkelerdeki alıcılara gönderdiği aktarılan ikili, hali hazırda uzun süredir hapisteymiş.

Sekiz yıl boyunca 10 bin sahte Apple ürünü takas ederek firmaya azımsanmayacak bir zarar veren iki kardeş, bu süreç için çok sayıda Apple Store’a ziyarette bulunmuş. Resmi kayıtlara göre Zhimin Liao, 22 eyaletteki 105 Apple Mağazasını bizzat ziyaret ederek yaklaşık 720 sahte iPhone ve iPad’i değiştirmeye çalışmış. Zhiting Liao ise 18 ABD eyaleti ve Kanada’daki en az 200 Apple Mağazasında yaklaşık 718 cihaz takas girişiminde bulunmuş. Bunların birçoğunda başarıya ulaşılmış.

iPhone 15 serisinin Türkiye satışı yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş