Çinli otomobil firması NIO ilk akıllı telefonunu tanıttı: “NIO Phone”

21 Eylül 2023 09:45

Son yıllarda çok dikkat çeken Çin merkezli otomobil firması NIO, bugün ilk akıllı telefon modeli NIO Phone ile karşımızda.

Çin’de kurulan NIO, gerçekten iddialı araçlara sahip bir elektrikli otomobil üreticisi konumunda yer alıyor. Geliştirdiği ve satışa sunduğu araçları uzun zamandır çok beğeni toplayan firma, iki yıldır bir akıllı telefon üretmek için çalışmalar gerçekleştiriyordu, bu çalışmaların arkasından NIO Phone çıktı. Bugün Çin’de resmi olarak lanse edilen telefon, tasarımsal açıdan büyük bir sürpriz ortaya koymuyor. Farklı renklerde tasarlanan cihaz, kavisli kenarlara sahip ve ince çerçeveleriyle oldukça standart ancak modern görünüyor. Android işletim sistemi taşıyan ve fiyatının 900 ila 1.000 dolar arasında değiştiği aktarılan telefon, gücünü Snapdragon 8 Gen 2 işlemciden alıyor yani bir amiral gemisi olarak karşımızda bulunuyor. Ultrasonik temelli ekrana entegre parmak izi sensörüne sahip telefonda, üç farklı iyi özelliklere sahip 50 megapiksel kamera (Birisi 2.8x zoom getiren periskop) bir araya getiriliyor. 66W kablolu ve 50W kablosuz şarj destekli 5.200 mAh pil taşıyan telefonda, 6,81-inç boyutunda 2K 120 Hz OLED ekrana yer veriliyor. Dolby Atmos destekli ses altyapısı bulunan NIO Phone, en üstte 16 GB RAM + 1 TB dahili depolama ile alınabiliyor ve IP68 sertifikasını eksik etmiyor. Bu telefonun şimdilik Çin dışında satılması beklenmiyor.

Telefon konusunda çalışan başka otomobil merkezli isimler de bulunuyor. Örneğin otomobil alanında gerçekten inanılmaz büyük bir isim olan Çin merkezli Geely, geçtiğimiz yıl gelen bilgiler üzerinden öğrendiğimiz kadarıyla telefon pazarında da pay sahibi olmak istiyor. O zaman konu hakkında yapılan açıklamada süreç için yeni bir şirket kurulacak ve bu şirketin ilk telefonları 2023 yılında pazara sunulacak bilgisi verilmişti. Elindeki büyük maddi güç ile ilk telefonunu pazara sunmakta zorluk çekmesi olması olmayan firma, daha sonra yaptığı yatırımla Çinli telefon üreticisi Meizu’nun yeni sahibi olmuştu. İşte bunun üzerinden yeni elektrikli model Polestar 4 ile beraber araca özel bir akıllı telefon satılacağı açıklandı. Volvo gibi Geely çatısı altında olan Polestar, kendi markasını taşıyacak bu telefonun araç ile derin bir entegrasyon sunacağını belirtiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

NIO Phone yanında bu da ilginizi çekebilir: Samsung imzalı ilginç projektör Freestyle

Paylaş