Citizen, şık tasarıma sahip ilk WearOS saati ile karşımızda

17 Kasım 2020 11:00

Saat dünyasının öne çıkan firmalarından Citizen, ürün gamına ilk defa bir WearOS akıllı saat modeli ekledi. Gelin CZ Smart ile tanışın.

Akıllı saat pazarında birçok farklı model yer alıyor. Bu modellerin birçoğunda da Android temelli Google imzalı WearOS işletim sistemi bulunuyor. Bu sistemi taşıyan en yeni modellerde Citizen CZ Smart, ilk olarak oldukça şık ve sportif görünüyor. Oldukça heybetli olan ve yuvarlak tasarımından dolayı büyük ilgi gören model, gücünü maalesef yeni nesil Snapdragon Wear 4100 değil Snapdragon Wear 3100 işlemciden alıyor. Bünyesinde 1.28 inç AMOLED ekran yer alan akıllı saat, NFC üzerinden zahmetsizce ödeme yapılmasına imkan tanıyor ve yerleşik olarak GPS taşıyor. Elbette telefonlarla bağlantı kuran ve birçok konuda telefona ihtiyacı bitiren model, 8 GB dahili depolama ile geliyor. Sürpriz olmayacağı üzere ciddi oranda su geçirmezlik özelliği olan Citizen CZ Smart, arkasında nabız sensörü taşıyor ve hemen her kalemde detaylı aktivite takibi yapabiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Citizen CZ Smart akıllı saat dikkat çekmeyi başardı

46 mm çelik kasalı modelin açıklanan yurt dışı fiyatı 350 dolar seviyesinde yer alıyor. Model istenirse silikon, istenirse de metal kayış opsiyonu ile elde edilebiliyor. Akıllı saatin Türkiye’de satılıp satılmayacağı ise henüz net değil. Ancak modelin buraya gelme ihtimali oldukça yüksek.

İlginizi Çekebilir

BMW desteğiyle hayat bulan elektrikli wingsuit

Paylaş