Citroen CEO’sundan meraklılarını üzecek 2CV açıklaması

22 Haziran 2019 14:00

Citroen CEO’su Linda Jackson, savaş sonrası ikonik otomobili 2CV üzerinden retro karaktere sahip elektikli model için önemli açıklamalarda bulundu.

ELektrikli otomobil planlamalarıyla birlikte ürün gamlarında önemli değişimlere giden üreticiler, bu güncel yapı için sihirli bir formülden faydalanabiliyor. Karakterleri ve motor dinamikleriyle otomobil tarihine damga vurmuş modellerini elektrikle buluşturarak nabız yoklan Volkswagen ve Jaguar gibi örnekler artık üretim konusunda da adımlarını atmaktan çekinmiyor. Özellikle Volkswagen cephesinin bu anlamda ciddi silahlara sahip olduğunu da biliyoruz. Son birkaç haftadır bu benzer süreç üzerinden Citroen isminin de dile getirildiğine şahit olmaya başladık. Ucuz ulaşım felsefesinin Volkswagen Beetle ve FIAT 500 modelleriyle birlikte yansıtan en iyi isimlerden 2CV merkezli olan bu iddialar, marka CEO’su Linda Jackson‘ın da kulağına gitmişe benziyor. Nitekim konuyla ilgili açıklamalarda bulunan başarılı isim, beklenti içerisinde olanları pek de mutlu edecek ifadeler gelmedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Citroen ayırt edilir bir karaktere sahip olacak

Markasının 100. yılı için düzenlenen özel bir etkinlikte konuyla ilgili konuşan Jackson retro modellerle ilgilenmediklerinin vurgusunu yaptı. Açıklamasında; “Biz geçmişe bakarak tasarımlarımızı geliştiren bir marka olarak misyonumuza devam ediyoruz. Retro modeller üreten bir marka rolünü benimsemediğimizden ötürü yeni bir 2CV’nin üretilmeyeceğini net bir şekilde söyleyebilirim. O döneme baktığımızda aracın uygun ve doğru olduğu söylenebilir lakin önümüzde güncel dünya için kullanıcıların neye ihtiyacı olduğu gerçeği var. Gelecek yıl, planlamasını gerçekleştirdiğimiz başka bir aracı daha piyasaya süreceğiz.” diyerek Citroen’in karakteristik detaylara sahip otomobiller yapacağını özellikle ifade etti. En azından yakın zaman için retro model felsefesine dahil olmayacağı netleşen Citroen’in önümüzdeki süreçte değişmesi muhtemel kullanıcı alışkanlıklarına cevap vermemesi için de hiçbir neden yok. Bekleyip göreceğiz.

İlginizi çekebilir

Tesla altyapısına sahip VW Beetle

Paylaş