Continental akıllı kapı sistemine önemli ödül

28 Şubat 2019 14:30

Continental, akıllı araç kapı sistemi çözümüyle CES 2019 İnovasyon ödülüne layık görüldü. Araç zekası ve kendi kendine sürüş teknolojisi kategorisinde ödül kazanan akıllı araç kapı sistemi araçlarda kapının rahat açılıp kapanmasını desteklerken, araç yokuş yukarı çıkarken dahi kontrolsüzce çarpmasını engelliyor. Ayrıca, sistemin engel algılama fonksiyonları trafikte güvenliği artırıyor, göçükleri ve boya çiziklerini de engelliyor.

Elektronik kapı kontrol fonksiyonuyla Continental, araç kapılarının otomatik olarak açılıp kapanmasını sağlıyor ve sıkışmaya karşı özel korumasıyla yolcuların parmaklarının, ellerinin veya eşyalarının ezilmesini engelliyor. Continental Gövde ve Güvenlik Birimi Başkanı Johann Hiebl, “Pasif başlatma ve giriş sistemimiz (PASE) ile bağlantısı sayesinde araç kapıları doğru zamanda otomatik ve temassız olarak açılır. Ayrıca kullanıcıyı tanır ve doğru taraftan açılır.” diyerek sistemin farkını özetliyor. Akıllı otomatik kapı, entegre statik engel tespit sistemi ile sürekli bağlantı kuruyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Continental yenilikçi teknolojisiyle fark yaratıyor

Sensörlerin sabit bir engel tespit etmesi halinde, akıllı kapı açılma işlemini otomatik olarak durduruyor. Asistan modunda, sistem gereken fiziksel efor miktarını azaltarak ve açma açısını ayarlayarak kapının çalışmasını kolaylaştırıyor. Bu, araç yokuş çıkarken rahatlığı artırıyor. Böylece, kapı çarparak kapanmıyor ve yokuş yukarı pozisyonda ilave fiziksel güç gerekmeden asistan fonksiyonu ile açılıp kapanabiliyor. Böylece çocuk ve yaşlılar araç kapılarını daha kolay açıp kapatabiliyor.

İlginizi çekebilir

Kendi havalandırma sistemine sahip yenilikçi kask

Paylaş