Continental, otomobillere giriş ve çalıştırma için yüz tanıma getirmek istiyor

11 Ocak 2024 15:20

Otomotiv tarafına yönelik birçok teknoloji geliştiren Continental, otomobillere giriş ve çalıştırma için yüz tanıma eklemek istiyor.

Continental, CES 2024 kapsamında otomobillerin içinde ve dışında güvenli şekilde yüz tanıyabileceği / yüz tarayabileceği bir teknoloji duyurdu. Günümüzde birçok otomobil anahtarsız ya da telefon temelli giriş teknolojisine sahip ancak Continental’in geliştirdiği yeni teknoloji, anahtar ya da telefon ihtiyacını tamamen kaldırarak süreci daha pürüzsüz hale getirme iddiasına sahip. Geliştirdiği altyapının fotoğraf ya da maske ile geçilemeyeceğini iddia eden şirket, söylendiği kadarıyla “trinamiX” imzalı bir sistem ile taranan kişinin canlı olup olmadığını cildine bakarak belirleyebiliyor. Araç dışı kullanım odağında “B” sütununa bir kamera yerleştirileceği (B sütununa aynı zamanda farklı bilgiler verecek bir ekran da konulacak) aktarılırken, bu sistemin hırsızlığa karşı koruma yanında çocukların aracı gizli şekilde kullanmasına da engel olacağı söyleniyor. Bu altyapıda bir ilke imza atmayan (Bazı başka örnekler var) ancak alandaki en gelişmiş sistemi geliştirdiğini belirten Continental, teknolojiyi 2024 ya da 2025 yılında karşımıza çıkacak bazı araçlar ile gerçek kullanıma çıkarabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

CES 2024 kapsamında otomobil odaklı başka adımlar da oldu. Örneğin CES 2024 kapsamında yapılan açıklamaya göre OpenAI tarafından geliştirilen üretken yapay zeka temelli sohbet botu ChatGPT, 2024’ün ikinci çeyreği itibarıyla Volkswagen araçların bir parçası halini alacak. Tiguan, Passat ve Golf gibi popüler modeller yanında ID serisi elektrikli araçlara da gelecek sistem, kişilerin araçlarıyla daha önce hiç olmadığı düzeyde iletişim kurmasına imkan tanıyacak, ChatGPT sayesinde birçok konuda sürüş sırasında detaylı bilgi alınabilecek ya da araç özellikleri sohbet botuna söylenerek yönetilebilecek. Bu konuda ilk adım atan isim ise Volkswagen değildi. Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Mercedes-Benz, geçtiğimiz aylarda bazı araçlara ChatGPT getirmişti. Bu adımı ilk olarak ABD merkezli olarak atan Mercedes-Benz, OpenAI tarafından GPT dil modeli üzerine kurulan ChatGPT ile sürücülere ve yolculara çok daha gelişmiş bir dijital ya da sanal yardımcı vadetmişti.

Continental planları yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş