POCO X6, X6 Pro ve M6 Pro tanıtıldı, Türkiye fiyatları verildi

11 Ocak 2024 15:51

Xiaomi imzalı POCO X6, POCO X6 Pro ve POCO M6 Pro akılı telefon modelleri bugün resmi olarak tanıtıldı ve Türkiye fiyatları verildi.

POCO X6, X6 Pro ve M6 Pro 4G, POCO Türkiye tarafından Türkiye’de de resmi olarak satılacak en yeni telefonlar oldular. Türkiye fiyatları sırasıyla 14.499 TL (12 GB RAM + 256 GB depolama), 15.999 TL (8 GB RAM + 256 GB depolama) ve 13.499 TL’den (12 GB RAM + 512 GB depolama) başlayan akıllı telefonlar, kendi içinde üç farklı renk seçeneğine sahipler. Tasarımlarını yukarıdaki galeride görebileceğiniz modeller, teknik olarak baktığımız zaman konumlarına göre iddialı görünüyorlar. Yeni modellerin en iyisi olan 67W şarj destekli 5.000 mAh pile sahip POCO X6 Pro, gücünü MediaTek Dimensity 8300 Ultra işlemciden alıyor, 6,67-inç 1.5K 120 Hz OLED ekran (1.800 nit maksimum parlaklık) üzerine kuruluyor, parmak izi sensörünü ekranına entegre ediyor, 16 megapiksel selfie ile OIS’e sahip 64 megapiksel geniş açı + 8 megapiksel ultra geniş açı + 2 megapiksel makro kameralarını bir araya getiriyor. Telefonun ekranı Corning Gorilla Glass Victus ile korunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

67W şarj destekli 5.100 mAh pil taşıyan POCO X6 modeli gücünü Snapdragon 7s Gen 2 işlemciden alıyor, 6,67-inç 1.5K 120 Hz OLED ekran (1.800 nit maksimum parlaklık) üzerine kuruluyor, parmak izi sensörünü ekranına entegre ediyor, 16 megapiksel selfie ile OIS’e sahip 64 megapiksel geniş açı + 8 megapiksel ultra geniş açı + 2 megapiksel makro kameralarını bir araya getiriyor. Bu modelin ekranı da Corning Gorilla Glass Victus ile korunuyor.

67W şarj destekli 5.000 mAh pil taşıyan POCO M6 Pro modeli ise gücünü MediaTek Helio G99 Ultra işlemciden alıyor, 6,67-inç 2460×1080 piksellik 120 Hz P-OLED ekran (1.300 nit maksimum parlaklık) üzerine kuruluyor, parmak izi sensörünü ekranına entegre ediyor, 16 megapiksel selfie ile OIS’e sahip 64 megapiksel geniş açı + 8 megapiksel ultra geniş açı + 2 megapiksel makro kameralarını bir araya getiriyor. Bu modelin ekranı Corning Gorilla Glass 5 ile korunuyor.

POCO X6’yı ve POCO M6 Pro’yu MIUI 14 arayüzle satacağını duyuran POCO, X6 Pro’yu ise Android 14 + Xiaomi HyperOS ile pazara sunacak. Yeni telefonları için Xiaomi üç yıl ana Android güncellemesi, dört yıl da Android güvenlik güncellemesi sözü veriyor.

POCO Global Ürün Pazarlama Müdürü Angus Ng, “POCO’nun beşinci yıl dönümünü kutladığımız ve Tayland’da düzenlenen ilk POCO Karnavalı’mızda fanlarımız ve iş ortaklarımızla buluştuğumuz muhteşem bir 2023’ün ardından, akıllı telefon pazarını bir kez daha sarsmaya hazırlanıyoruz. Geçmişte olduğu gibi bugün de kullanıcılara yalnızca ihtiyaç duydukları özellikleri sunuyor, ihtiyaç duymadıkları hiçbir şeyi sunmuyoruz. POCO fanlarının, oyun oynarken, film izlerken ve sosyal medyada içerik oluştururken en iyi deneyimi yaşadığı, tüm ayarların en ince detaylarına kadar düşünülüp yapıldığı üstün performansa ve özelliklere ulaşmalarını mümkün kılıyoruz. Bunlar, kullanıcılarımızın geri bildirimlerinde bize 2024 ve sonrasında dijital deneyimlerini en üst düzeye çıkarmalarına yardımcı olacağını belirttikleri amiral gemisi düzeyindeki teknolojiler” ifadelerini kullandı.

MediaTek Kablosuz İletişim İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Yenchi Lee, “MediaTek Dimensity 8300-Ultra çipsetine sahip POCO X6 Pro satışa sunulduğunda kullanıcılar, üretken yapay zeka yetenekleri ve amiral gemisi sınıfı bellek gibi birçok premium deneyimin ve erişilebilirlik özelliğinin keyfini çıkarma fırsatı bulacak. Yeni nesil kullanıcıların premium akıllı telefon deneyimlerinden faydalanabilmeleri adına çipsetimizi optimize etmek için POCO ile yakın bir şekilde çalışıyoruz” dedi.

Qualcomm Teknolojileri Ürün Yönetimi Kıdemli Direktörü Deepu John şunları söyledi: “Snapdragon 7s Gen 2’ye sahip olan POCO, mükemmel güç verimliliği ile hızlı ve sağlam performans için 4nm teknolojisine sahip. Bu olağanüstü cihaz, önceki nesle kıyasla güçlü bir performans artışından yararlanıyor ve inanılmaz oyun deneyimleri için Snapdragon Elite Gaming özelliklerini içeriyor. Snapdragon 7s Gen 2 ayrıca görüntü gürültüsünü azaltma ve daha iyi yüz tanıma için derin öğrenme destekli yüz algılama, tüketici deneyimlerini daha da sorunsuz ve verimli hale getirmek için Qualcomm AI Engine’den faydalanan yapay zeka destekli yankı giderme ve gürültü bastırma gibi yapay zeka özellikleriyle birlikte geliyor.”

POCO X6, X6 Pro ve M6 Pro 4G yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş