Corsair, Fanatec’in sahibi Endor AG’yi satın almak için görüşmelere başladı

09 Mayıs 2024 11:23

Corsair, direksiyon setleri ve diğer yarış ekipmanlarıyla ünlü Fanatec’in sahibi Endor AG’yi satın almak için görüşmelere başladı.

Tam 70 milyon euro’luk bir borcun altında mücadele ettiği aktarılan Endor AG şirketini satın almak için resmi bir adım atan Corsair, eğer alımı son aşamada tamamlarsa yarış donanımı pazarının en büyük oyuncularından birisi halini alacak. Ürün gamında hali hazırda çok sayıda farklı ürün bulunan şirketin CEO’su Andy Paul, “Fanatec, güçlü bir topluluğa sahip inanılmaz bir marka ve Corsair’in Fanatec’in sadık müşterileri, çalışanları ve iş ortakları için ideal bir yuva olduğuna inanıyoruz. Bu işlem şirketin önemli seviyeye ulaşan borç yükünü çözecek ve şirketi büyüme ile ürün portföyünü genişletmeye devam edebilecek şekilde konumlandıracak” dedi. Kısa süre önce uzun süredir görevde olan Thomas Jackermeier’in CEO’luk görevinden alındığı ve çok ciddi tedarik sorunlarının yaşandığı Fanatec’ten gelen en son model Clubsport DD olmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hatırlamak adına DD” yani “Direct Drive” temelli model, bu sayede olabilecek en gerçekçi ve güçlü direksiyon tepkilerini sunuyor. CLS DD’nin ve Gran Turismo DD Pro’nun gövde yapısını merkeze alan ancak daha büyük olan Clubsport DD, toplam 12 Nm güçte çalışıyor, bu birçok profesyonel yarış sürücüsü için dahi yeterli kabul ediliyor (Ayrıca PlayStation uyumlu 15 Nm’lik bir ClubSport DD+ da geliyor). Fanatec imzalı Direct Drive üniteler için özel olarak tasarlanan yeni Force Feedback bildirim protokolü FullForce’a destek veren ünite, Fanatec’e göre bu sayede yoldaki bozukluklar yanında motor titreşimlerini de kişilere çok iyi şekilde hissettirebiliyor.

Şirketin, “Şimdiye kadarki en gelişmiş ClubSport ünitemiz” dediği ürün, pasif olarak soğutuluyor olmasına rağmen yüksek güçte ve uzun kullanımda dahi ısınma yapmıyor, çok hızlı tepkiler verebiliyor ve güçlü bir motor şaftı ile destekleniyor. Şirketin yeni geliştirdiği “QR2” hızlı direksiyon bağlantısı üzerine kurulan ünite, eğer Xbox tarafına özel bir Fanatec direksiyon kullanılırsa Xbox konsollarda da çalışıyor.

Corsair haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş