Daredevil senaristinin dikkat çekici “iptal” yorumu

04 Aralık 2018 18:30

Daredevil dizisinin iptali sadece hayranlar için değil, dizinin çalışanları için de büyük bir sürpriz olmuş gibi görünüyor.

Netflix’in popüler serisi Daredevil, 4. sezon bölümlerini çekmeyeceğini açıkladı. Disney’in kendi çevrim içi platformunu 2019’da hayata geçireceğini açıklamasının ardından gelen bu haber her ne kadar çok şaşırtıcı olamsa da hayranlar tarafından beklenmiyordu. Netflix’te yer alan Marvel dizileri arasında en sevilenlerden biri Daredevil. Bu sebeple hayranlar böyle bir iptal kararına ihtimal vermiyordu. Ancak işler kimsenin beklemediği bir şekilde ilerlemiş gibi görünüyor. Hatta öyle ki, proje üzerine çalışan ekip dahi böyle bir kararı beklemişyormuş. io9‘a konuşan dizinin senaristlerinden Tamara Becher-Wilkinson, kararın onları için de nasıl şaşırtıcı olduğunu anlatıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“İptal edilemeyecek kadar büyük olduğunu düşünüyordum.”

Becher-Wilkinson, Netflix’in iptal kararını bildirdiği gün odada olduğunu kaydediyor. Dizinin yapımcısı Erik Oleson’un Marvel yöneticileri tarafından görüşmeye çağırılmasının ardından çocuk gibi “Birileri müdürün yanına çağırıldı” diyerek dalga geçtiğini belirten Becher-Wilkinson, “Daha sonra herkesin yazarlar odasında toplanmasını bekledi ve ‘Netflix dördüncü sezona devam etmek istemediğini açıkladı.’ dedi. Ve hatırladığım tek şey bu. Detayların hepsi uçup gitti, çünkü çok şaşırmıştım.

Becher-Wilkinson sözü incelemelere ve tepkilere de getiriyor. “Yapılan eleştiriler o kadar pozitifti ki dizinin iptal edileceğine ihtimal dahi vermiyordum. Netflix’te izlenme açısından ne kadar iyiydi bunu ben bilmiyorum… Ama bu kadar iyi tepki alan bir işi iptal ettiklerini söylediklerinde şaşırdım. İptal edilemeyecek kadar büyük bir yapım olduğunu düşünüyordum.” diyor. Becher-Wilkinson bu açıklaması yoruma açık ancak Disney’in işi yokuşa sürdüğü ve bu kadar pozitif eleştiri alan bir yapımı iptale sürüklediğine ilişkin teorileri destekliyor.

Netflix dizinin iptaline ilişkin hala resmi bir sebep sunmadı. Iron Fist ve Luke Cage’i takip eden Daredevil, Jessica Jones ve Punisher’ı yalnız bırakmış gibi görünüyor. Bu kadar olumlu geri dönüş alan bir dizinin iptalinden sonra Jessica Jones ve Punisher’ın da pek bir geleceği olacağı düşünülmüyor. Henüz diğer iki dizi için de iptal kararı çıkmadı, ancak şu noktada bu karar verilirse şaşırmayacağız.

İlginizi çekebilir

Dizinin 3. sezon fragmanı

Paylaş